Vzpomínky Jiřího Potužníka 12.15

12.15. Závěr

 

 

Jak je z uvedeného přesvědčivě vidět, jedná se o celkem komplikovanou problematiku, a proto zde nelze dělat jednoduché a nepodložené závěry , jak to předváděl „opravdový neználek, nebo spíše rádoby  všeználek?!“  profesor Horák, ve svých článcích! 

Nelze zkrátka a jednoduše zveřejňovat pouze to, co v tom kterém okamžiku našeho „namyšleného, ješitného  a účelového génia !!!“ napadne,  když to nemá vůbec žádné opodstatnění!

Tato složitá problematika ve všech souvislostech, která výrazně ovlivňuje a zásadně formuje provoz celého systému tepelného hospodářství i výslednou spotřebu tepla, přechytralého  Jirku Horáka vůbec nezajímaly, ty mu nestály za jakoukoli diskusi, ani za jakékoli jeho zamyšlení!  ON přece ví své!!! A nikdo mu do toho nebude mluvit!

Na základě tohoto textu si dovolím tvrdit, že provedením rekonstrukce tepelného hospodářství se Jarda Zámečník zasloužil o bezpečné, bezporuchové a v rámci možností celkem úsporné provozování celého systému tepelného hospodářství, zdůrazňuji!, na několik dalších desítek let!

Proto si myslím, že Zámečníkem prosazená rekonstrukce byla z pohledu současnosti svým způsobem i prozýravá. Jsem přesvědčen, že to popravdě prokáže blízká i vzdálenější budoucnost.

 

Horák ve všech útocích proti Zámečníkovi střílí zcela vedle. Protože Zámečník neprovedl jenom rekonstrukci CZT s tím, že ho již vývoj v této oblasti nezajímá. Ale reagoval velice rychle na změny v cenách energií v r. 2005, a to je velice důležité u člověka zastávající vedoucí veřejnou funkci. To znamená, že řešil okamžitě nově se vyvíjející nepříznivou situaci rekonstrukcí uhelné kotelny na spalování štěpky, aby byla cena tepla přijatelná pro všechny odběratele.

A to je jednání, které si zaslouží spíše uznání, než doslova sprosté a naprosto bezdůvodné napadání, zvláště od člověka vyloženě ničemného a pro město a celou společnost velice škodlivého.

Věřím, že tento výklad i přehled čísel je celkem srozumitelný a naprosto přesvědčivý a nemůže ho změnit ani třeba tisíc pomatených a zcela účelových slov nebo i článků profesora Jirky Horáka!!!,  či jemu podobných!

A pro „rýpálky za každou cenu“ již dopředu uvádím, že to, že se na rekonstrukci podílela firma mého syna nemělo vůbec žádný vliv ani na technické řešení rekonstrukce (jak vyplývá z textu výše), ani na toto mé odůvodnění.

Kdybych zveřejnil skutečné dopady způsobené tím, že jsme přistoupili na provádění  rekonstrukčních prací teplovodů, bylo by úplně všem jasné, že pro nás a naší rodinu toto přineslo jenom zdrcující, určitým způsobem život ohrožující  následky způsobených profesionálními zloději – zástupci generálního  dodavatele.

 

Z výše uvedeného technického odůvodnění vyplývá, že výši ceny tepla zásadně ovlivňuje především úspora tepla zateplováním vytápěných – obytných – domů, budov, a také nově rekonstruovaný celý systém tepelného hospodářství a samozřejmě, že nosným ovlivňovatelem jsou provozní podmínky – technický stav veškerého strojního zařízení CZT a provozní vlivy – venkovní teplota, délka topného období apod. a výše stálých provozních nákladů.

Proto z útoků našeho „vyjímečného! a geniálního!“ profesora na zvyšování ceny tepla za 1 GJ, bez ohledu na všechny související problémy, můžeme usoudit, že by se tepelné hospodářství snad nemělo vůbec ani modernizovat, že by se vytápěné budovy neměly zateplovat.  Aby bylo myšlení Jirky Horáka patřičně uspokojeno!

Protože pak by se výše  Horákem neustále napadané ceny  1 GJ neměnila jinak než z důvodu inflace a to jedině by uspokojovalo Horákovu mysl!  Horák ale nesmí zapomenout také na nutné opravy a rekonstrukce! Horák sice tyto ve svých článcích připouštěl, ale v zásadě neuvažoval s tím, že by rekonstrukce měly značný vliv na cenu  tepla 1 GJ, že by ji zcela samozřejmě výrazně navyšovaly !!! Toto vyplývalo z jeho článků.

Vždyť jakýkoli zásah do celého systému vždycky vyvolá nějaké změny, s kterými se musí provozovatel i odběratelé nějakým způsobem vyrovnat! Důležité je, zda tyto technologické změny jsou v souladu se záměry celé společnosti a zda jsou i v zájmu odběratelů, což obsah celého tohoto mého textu zcela jasně potvrzuje. Jen by ještě bylo prospěšné rozšířit kotelnu na štěpky a připojit další odběratele tepla! – což se v srpnu r. 2013 již začalo z části uskutečňovat.

Z uvedených útoků Jirky Horáka proti Jardovi Zámečníkovi také musím dojít k pevnému přesvědčení, že o co možná nejúčelnější vyřešení velkého problému města s tepelným hospodářstvím a o jeho bezpečné, bezporuchové a úsporné provozování profesorovi Jirkovi Horákovi  a jeho přátelům nejde a nikdy ani nešlo! Vždyť oni to teplo zřejmě neplatí! Oni výpadky v dodávce tepla netrpí!

Zřejmě bydlí jinde a i když někteří ne, tak politický účel a zcela určitě i osobní zájem profesora (a asi nejenom jeho) na tom, aby tepelné hospodářství provozovala soukromá firma, přeci světí prostředky! A na nějakých spoluobčanech jim přeci v zájmu své politické ideologie či osobního prospěchu ???   nezáleží a nikdy nezáleželo!!!  Toto naprosto zřetelně vyplývalo i z působení Jirky Horáka a i jeho názorově blízkých – ve vedení Města! a nejenom v tomto zde mnou rozebíraném, jeho „literárním paskvilu“.

Hlavně, že na základě jejich zaslepené politické ideologie, či spíše demagogie! a vyložené lidské hlouposti, napadají člověka, který na rozdíl od nich !!!,  pro naše město něco záslužného vykonal !!!

Kde vůbec profesor Horák bere tu odvahu, tu drzost, veřejně naprosto nepravdivě, respektive lživě, kritizovat a sprostě napadat tohoto pracovitého funkcionáře vedení Města?! Byť to je komunista?!

 

Ať nám Jirka Horák napíše, ať veřejnost informuje, o co se zasloužil ON sám osobně v době, kdy byl představitelem nejsilnější politické síly v našem městě! To znamená od r. 1990 po dobu asi 10 či snad až 15 let? Tuto dobu přesně neznám a ani není rozhodující. A o co se zasloužila jím sestavovaná vedení Města!

 

Nebo v době svého působení ve vedení Města. V letech 1994 až 1998! byl členem Zastupitelstva.

V tomto zde uváděném konkrétním případě nás všechny absolutně přesvědčil, že nebyl schopen vykonat ani kontrolu jím napadané a snad? nehospodárné činnosti tehdejšího místostarosty Jardy Zámečníka, i když k tomu byl přímo povinen ze zákona, ze své funkce člena Kontrolního výboru Zastupitelstva!

Neudělal vůbec nic! Jak by mohl při jeho naturelu! Zmohl se jenom na „jalové a sprosté tlachy“!!! Nic jiného pan profesor zřejmě neumí!

 

Také jsem pevně přesvědčen, že období po r. 1989, to je od r. 1990 až do r. 2002, tedy v době, kdy měl Jirka Horák značné politické pravomoci a přímo se tak musel podílet na vedení našeho města, patří tato léta k těm nejhorším v novodobé historii našeho Města.

 

Jak jsem blíže poznal Jirku Horáka v závěru r. 1989 a v r. 1990, při řešení politických situací či problémů v chodu Města při práci v OF, tak mohu bez jakýchkoli výčitek svědomí vyjádřit své poznání, že u profesora Jirky Horáka nikdy nebyl na prvním místě zájem o skutečnou a zásadovou politiku, prospěšnou pro všechny naše spoluobčany, ale ve většině případech jednal jen a pouze v zájmu politikaření či alibismu, protože to nevyžadovalo žádné velké pracovní nasazení. Snad bych si ještě mohl vzpomenout i některé konkrétní příklady.

 

Závěrem ale musím k vyloženě škodlivé činnosti profesora Horáka v politických i veřejných funkcích v našem městě  po r. 1990, respektive ke konkrétním škodám, které našemu městu vznikly jeho výrazným přičiněním, uvést asi toto :

Podle mne byl profesor Jirka Horák jedním ze strůjců vykázání většiny výrobních činností z našeho města, a to z titulu. představitele tehdy nejsilnější politické síly ve městě, který jak uvádím výše, se z titulu této funkce musel! podílet výraznou měrou na činnosti vedení Města a i jako pozdější člen vedení Města!

Tím se zásadním způsobem zasloužil! , ON konkrétně , spolu s jeho soukmenovci , o mnohem nižší příjmy ze státního rozpočtu do rozpočtu Města za všechna ta léta, již  od r. 1991. I když nevím, jaké byly stanoveny  ihned od r. 1991 mechanizmy pro přepočet plnění městského rozpočtu ze státního rozpočtu. Myslím si ale, že se příliš nelišily.

Čímž se také zasloužil o výrazný úbytek pracovních míst pro naše spoluobčany, kteří dnes musí v lepším případě dojíždět, v tom horším pak jsou bez práce!

Jsem přesvědčen, že toto jednání Horáka a jeho soukmenovců je daleko závažnější a mnohem více i trestuhodné!  Za toto jednání by měl být ON i ostatní funkcionáři zastávající a prosazující myšlenku

na   město bez výrobních činností a bez jakékoli jiné pracovní náhrady,

tedy                        na město s občany bez práce !!! ,

rozhodně potrestáni a pranýřováni veřejnými sdělovacími prostředky jako odstrašující příklad ničemného a škodlivého politického i veřejného funkcionáře spíše ,  než pracovitý komunista,  Zámečník! 

U něhož vznikly možné chyby nejpravděpodobněji jenom z důvodu časových tísní způsobených právě nic neděláním předchozích vedení radnic, ovládaných a sestavovaných tím namyšleným a přechytralým profesorem! a jeho přáteli!!!

 

A zde jsem ještě povinen zdůraznit Horákovu myšlenku, jako „našeho jedinečného?! ochránce poctivého

přístupu k výkonu veřejné funkce!“ , , z č. 3/2006 VN  :  Dnes o všem rozhodují lidé, kteří svým zvolením získali pravomoci, ale mají jen politickou, nikoliv hmotnou zodpovědnost. Mohou si objednávat  drahé studie, zabývat se myšlenkami, že postaví jednu kotelnu, aby se hned pustili do další. A nic

se neděje. Na paty jim nikdo šlapat nemůže.“.

Horák v tomto citovaném textu vlastně napadá Zámečníka, že dle Horáka, za údajné plýtvání městskými

a státními penězi není nikdo (má na mysli tehdejšího místostarostu Zámečníka) pohnán k zodpovědnosti.

Po Zámečníkovi ale profesore Horáku, ať se Ti to líbí nebo ne,  zůstalo v našem Městě mnoho potřebného a prospěšného, jak dokazuje tento můj rozbor!, nebo ještě lépe, jak dokazuje „Seznam investičních akcí za funkční období let 2002 až 2006“!,  uveřejněný v č. 10/2006 VN.

 

V této souvislosti se musím našeho profesora zeptat, co prospěšného a potřebného zůstalo po funkčních obdobích několika vedeních našeho Města, po několik volebních obdobích po r. 1990, kdy ON sám se svými kumpány sestavoval jednotlivá vedení Města ?!  Byl někdo z těchto představitelů Města potrestán za to vlastně nic nedělání po celé své funkční období ?!!! Za vytrvalé a zcela vědomé poškozování našeho města?! Jirko Horáku, byl nebo nebyl! A mohu si i hned odpovědět.  Rozhodně NEBYL !!!  Žádná taková informace veřejnosti není známa!

A to je velká nespravedlnost vůči poctivě pracujícím funkcionářům. Protože tito ničemní představitelé Města nejen, že nevykonali téměř nic, nebo vůbec nic prospěšného jak pro naše občany, tak i pro naše Město, ale napáchali přímo nedozírné škody na příjmech do rozpočtu Města, a tím i na rozvoji našeho Města !!! Navíc, těm funkcionářům, kteří chtěli pracovat, tak svojí leností a „přechytralostí“ ztrpčovali práci !!!   Mám, nebo nemám pravdu Jirko Horáku.

Další lidskou neřestí, kterou profesor pomohl ve velké míře zavést a stabilizovat ve vedení našeho Města je právě to zhoubné politikaření na úkor seriózní politiky.

Ať již byl důvod Horákových útoků v politickém pozadí či nikoli, doporučil bych mu vřele, aby se ve svém dalším životě přinejmenším řídil podle starého a osvědčeného českého přísloví, a to :  „Ševče, drž se svého kopyta!“! Bude-li to ale mít vůbec nějaký smysl pro napravení jeho myšlenkových deformací.

Jsem přesvědčen, že lidé s myšlením Jirky Horáka a stejně tak i s nezodpovědným přístupem k životu a věcem veřejným, jaké se v plné míře u profesora projevily v jeho textech, i v jeho veřejném životě, nemají co pohledávat v jakékoli veřejné funkci, ani v jakékoli „pidi funkcičce!“, ani v jakékoli seriózní politické straně!  Protože to jsou lidé, kteří svým spoluobčanům, svému městu i celé společnosti jen a jenom trvale škodí.

Chce-li vedení Města vážně usilovat o seriózní jednání vůči všem občanům, nebo prosazovat zodpovědnost a vyšší morální vlastnosti u občanů ve veřejných funkcích, neměl by Jirka Horák ani co pohledávat ve funkci člena redakční rady Vimperských novin. Jeho účast  zde je výsměchem slušnosti a serióznosti!

Vzhledem k velice tvrdým a velice reálným životním zkušenostem většinové společnosti a samozřejmě také společnosti slušných a seriózních občanů z ostatních společenských vrstev „se svobodou a demokracií“, se nemohu ubránit tomuto sdělení :

„Nositelé vlády peněz a občané a lidé jako je profesor Jirka Horák – jinak řečeno, poskoci nositelů vlády peněz a další ideologičtí zaslepenci“, nám neúprosně zdůrazňují a připomínají, že nikdy nesmíme zapomenout na zlo, které nám způsobovali komunisté.

A na druhou stranu já a mně podobně smýšlející spoluobčané, patřící do většinové společnosti, tedy společnosti úplně obyčejných občanů, a někteří slušní či seriózní spoluobčané z ostatních společenských vrstev, zase musíme apelovat na zbývající všechny nepřesvědčené spoluobčany, že bychom nikdy neměli zapomenout na zvěrstva, která nám způsobují od r. 1990 nositelé vlády peněz a jejich poskoci – někteří prodejní politici, nebo lidé typu Jirky Horáka a další zaslepení, dokonale zmanipulovaní občané nositeli vlády peněz.

Kdy zcela účelově propagují velice špatný společenský a politický systém, jako je „svoboda a demokracie“ a zlo, které tento systém produkuje v gigantické míře, a které systematicky zásadním způsobem poškozuje občany hlavně většinové společnosti a další slušné a seriózní spoluobčany z ostatních společenských vrstev.

Toto zlo konkrétně popisuji v dalším textu s názvem „Co je to socialismus a co je to svoboda a demokracie“, o kterém se zmiňuji již v úvodu celého tohoto textu.  Zde také definuji vládu peněz a nositele vlády peněz jako amorální, bezcharakterní a bezcitné lidi, mající zájem jenom na svém zisku, který je získáván v drtivé většině nezákonnou činností. A jsou ochotni pro něho jít, jak se říká, „i přes mrtvoly“. Nejenom vykrádáním státního majetku, ale i okrádáním spoluobčanů a dohnat tak slušné i neslušné lidi i k sebevraždě, nebo i k vraždám mezi sebou.

Komunisté rozhodně nezpůsobili za posledních asi 35 let, z období, kdy byli u moci tolik zlého a nelidského našim spoluobčanům z většinové společnosti, jako to dokázala „svoboda a demokracie“, prostřednictvím nositelů vlády peněz a jejich poskoků – některých prodejných politiků a dalších zaslepenců, za pouhých 23 let, co v tomto systému žijeme !!!