Žralok vzbudil zájem

Představení nového motorového vlaku Regio Shark, kterému železničáři přezdívají žralok, se i v Sušici setkalo s velkým ohlasem. Vlak sem přijel v rámci oslav Dne železnice v Plzeńském kraji, jejichž centrem se letos stala právě sušická železniční stanice.

shark1

Moderní velkoprostorový vlak, přizpůsobený také cestujícím s nižší mobilitou, si přišly prohlédnout  desítky zájemců bez rozdlu věku. Malí i velcí se mohli potěšit modelem kolejiště, výstavou z historie železnice a svézt se parním vlakem nebo drezínou. Někteří i novým vlakem (při přesunu na jinou kolej), který jezdí  mimo Plzeňský také v Ústeckém, Karlovarském a Zlínském kraji. Regio Shark poskytuje cestujícím veškerý komfort, je vybaven klimatizací i moderním informačním systémem.

shark2

Utajena očím zvědavců nezůstala ani kabina strojvůdce – nachází se na obou koncích vlaku, což umožňuje jízdu v obou směrech při obsluze jedním strojvedoucím.

shark3

Pohodlí sedadel a velký vnitřní protor chválili cestující, kteří prozkoumali nový Regio Shark.

shark4

Nejeden klukovský sen se splnil při svezení drezínou.

shark5

Zájemců o železnici, její historii i moderní vlak bylo po celý den opravdu dost. K dobré náladě vyhrávala živá hudba, nechybělo občerstvení a drobné dárky pro děti.