Vimperk – Foto dne

Šumava v proměnách, náladách, detailech  a občas i překvapeních … tím vším je fotokronika Jana Tláskala

 

7.října:

Chladná a deštivá neděle představovala výrazný zvrat v počasí, ale na to, co se dělo na nejvyšších šumavských místech touto dobou loni (snímek představuje cestu po boubínském vrcholu), přece jen zatím nedosáhla.

Boubín se ostatně po celý den, a to i při podvečerním projasnění poctivě halil do mraků, jako by nechtěl Vimperákům prozradit, co se tam nahoře odehrávalo.

Zajímavějším se koneckonců tentokrát jevil pohled na samotné město …

 

 

6.října:

Podzim je nejen znamenitý malíř, ale také kadeřník … 🙂

 

5.října:

Slunce – mlha – silný západní vítr. Tři aktéři skutečnosti, že týden po svatém Václavu se situace za svítání na Boubíně v principu opakovala – tedy opět úporná a neustálých zvratů plná bitva větru s valící se hustou mlhou o sluneční svit. Jen tentokrát ještě barevnější a dramatičtější … ostatně tady se nikdy nic neopakuje doslova … 🙂

Zdálo by se, že jsme v patové situaci, ale sluníčko samozřejmě nakonec zvítězilo … 🙂

 

4.října:

Největší pastvou pro oči jsou v posledních dnech zákonitě stále přibývající podzimní barvy stromů … ale občas stojí za to pozdvihnout zrak i trochu výš, a to zejména v zachmuřených dnech, jakým byl i dnešní.

 

3.října:

Ve srovnání s posledním zářijovým dnem, v němž se Měsíc nacházel v úplňku, vidíme hned několik změn. Nejpříjemnější z nich je mnohem větší (i když zdaleka ještě nikoli stoprocentní) ostrost a zřetelnost struktury jeho povrchu, svědčící o zjevném úbytku oblačnosti a tím pádem předpokladu, že nás z hlediska počasí čeká vydařený slunečný den. Jelikož pak Měsíc couvá (momentálně je z něj osvětleno cca 89%), dělá radost zejména národu fotografickému, neboť v části ponořené do stínu postupně nabízí oproti v tomto směru celkem nezáživnému úplňku plastické vykreslení svých kráterů.

Nejdůležitější ovšem je, že noční předpoklad se plně potvrdil … 🙂

 

2.října:

Podzim vytahuje ze své přepestré palety stále sytější odstíny …

… a šumavské lesy jsou čím dál zadumanější …

 

1.října:

Poslední čtvrtletí roku 2012 nás uvítalo skutečně v typicky podzimní náladě, …

… kterou dokáží některá místa v našem městě ještě i sama o sobě dokonale podtrhnout.

 

{jcomments on}

 

 

Září2012

Archiv únor2011-září2012