A.Klementová a L.Šeller jedou na olympijský festival mládeže

Velkého úspěchu dosáhli Andrea Klementová a Luděk Šeller, když  se dokázali probojovat na zimní olympijský festival evropské mládeže – EYOWF, který je evropskou mládežnickou obdobou velkých zimních OH a uskuteční se v termínu od 17. do 22. února v rumunském Brašově. V posledních letech zde startovala řada současných sportovních hvězd, pro které byl právě EYOWF první velkou mezinárodní akcí. Na programu zde budou soutěže v klasickém lyžování, skocích na lyžích, snowboardingu, short tracku, ledním hokeji, biatlonu a sjezdovém lyžování. Českou republiku bude v Brašově ve všech sportech reprezentovat 66 sportovců a mezi nimi nebudou chybět ani vimperští lyžaři Andrea Klementová a Luděk Šeller ze Ski klubu Šumava. Věříme, že se jim pod vedením reprezentačního a zároveň osobního trenéra Petra Steinbacha podaří co nejlépe připravit a budou dobře reprezentovat Vimperk. Informace o akci naleznete na http://eyowf2013.ro/

 

 

Andrea Klementová a Luděk Šeller si nominaci vybojovali na víkendových závodech českého poháru společných pro dospělé a dorost na Horních Mísečkách. Třídenní program byl z důvodu nepříznivých povětrnostních podmínek náročný nejen pro závodníky, ale i pro trenéry a servis, přesto se závodníci vimperského Ski klubu Šumava prezentovali výbornými výsledky a naznačili, že příprava na sezónu pod vedením trenérů Petra Steinbacha a Zbyňka Pavláska byla kvalitní. Výborně vstoupili do úvodu sezóny a dokázali se opakovaně probojovat na stupně vítězů či dokonce zvítězit. Navíc Andrea Klementová a Luděk Šeller úspěšně zvládli i nominaci na únorový EYOWF (zimní olympijský festival evropské mládeže).

 

 

Celkově závodníci Ski klubu Šumava z ČP přivezli:
tři vítězství – 2x A. KLEMENTOVÁ, L. ŠELLER.
tři 2.místa – V. HUDEČKOVÁ, A. KLEMENTOVÁ, J. MÁNEK.
tři 3.místa – L. ŠELLER, J. MÁNEK, T. KALIVODA

 

 

V pátek se dorostenci utkali na trati prologu na 2,5km klasickou technikou. Zde se závodníkům Ski klubu Šumava výrazně dařilo a zejména v kategorii st.dorostenky byl závod v šumavské režii! Andera Klementová – 1. místo, Veronika Hudečková – 2.místo, Natálie Grabmüllerová – 5.místo!  Vítězství mezi staršími dorostenci vybojoval Luděk Šeller a na 8.místě byl Martin Hojdekr a na 11. místě Filip Kobr. V kategorii mladšího dorostu zajeli výborně Jiří Mánek, který obsadil 2.místo, a Tomáš Kalivoda na 6.místě.

 

 

V sobotu byly na programu distanční závody volnou technikou. V dorostenecké kategorii se opět výborně dařilo Andree Klementové, která s minimální ztrátou na vítězku obsadila skvělé 2.místo. Sekundovala jí i Natálie Grabmüllerová na krásném 4.místě. Rovněž Luděk Šeller byl v závodě st.dorostenců na 4.místě, které bojovným výkonem a 6.místem doplnil Martin Hojdekr. Mezi mladším dorostem obsadil Jiří Mánek 7.místo a Karolina Dvaerná 9.místo.

 

 

Poslední závodní den absolvovali dospělí závod ve skiatlonu (distanční klasika a bruslení). V juniorské kategorii obsadila Kateřina Mondlová 4.místo. Dorostenci závodili klasickou technikou v individuálním startu a i poslední závodní den potvrdila svoji připravenost na sezónu Andrea klementová, která opět závod vyhrála a s bilancí dvou vítězství a jednoho druhého místa byla nejúspěšnější závodnicí prvního kola ČP! Rovněž Luděk Šeller potvrdil, že patří mezi vytříbené klasiky a dojel si pro 3.místo. Umístění na stupních vítězů si nenechal utéct ani Jiří Mánek na 3.místě.

 

 

Dalším programem skupiny staršího dorostu a juniorů Ski klubu Šumava je účast závodě FIS rakouského poháru v Ramsau, kde na závodníky 13.1. čeká start na 5 a 10km klasickou technikou.

 

 

(jr)