Ohlédnutí za vimperským rokem 2012 – 2.část

Pokračujeme v ohlédnutí za loňským rokem ve Vimperku. Druhé čtvrtletí se velice vydařilo, však posuďte sami…

 

 

 

 michal divis

Až na mistrovství světa se dokázali probojovat snowboardisté z vimperského gymnázia. Na juniorském šampionátu, který se konal ve španělské Sierra Nevadě, se rozhodně neztratili. Z vimperské trojice Daniel Sýkora, Michal Diviš a Michal Hanko (+ trenér Jakub Frajkor) se nejlépe umístil prvně jmenovaný na 42.místě. (foto: Lenka Dvořáková)

 

 

 smaha

4. a 5. května se v Kladně uskutečnilo ústřední kolo soutěže ZUŠ ve hře na dechové nástroje žesťové. Jihočeský kraj reprezentovalo šest hudebníků, z nichž dva byli z vimperské ZUŠ. V Kladně si vedli výborně, podali skvělé výkony a po zásluze přivezli na Šumavu vynikající ocenění. Petr Picek, hrající na trubku, obsadil 2. místo. Tomáš Smaha, který hrál na pístový trombon, získal dokonce místo první. (foto: Pavel Vališ)

 

 

600x450-images-stories-2012-kveten2012-dechovka-myto-(10)

A opět ZUŠ Vimperk. Jubilejního XX. ročníku národní soutěžní přehlídky dechových orchestrů Čermákovo Vysoké Mýto se po tříleté pauze zúčastnil i Dechový orchestr ZUŠ Vimperk a již pošeté si odvezl celkové prvenství. (foto: Pavel Vališ)

 

 

 maj09

18.května si studenti vimperského gymnázia užili kupu zábavy při svém majálesu. Téma letošního ročníku? Filmový festival. (foto: Jan Tláskal)

 

 

 kardinal (2)

Obec Lažiště slavila 660 let od první písemné zmínky o obci. Na oslavách nechyběl emeritní arcibiskup kardinál Miloslav Vlk, který zde v letech 1971-72 spravoval místní farnost. (foto: Jiří Šejna)

 

 

pout (3) 

První červnovou neděli žil Vimperk poutí. (foto: Lenka Doubková)

 

 

 postup (3)-001

Pouť vyšperkovali v neděli odpoledne fotbalisté Šumavanu Vimperk. Porazili Sousedovice 3:1 a protože jejich konkurent v boji o postup prohrál, mohli se radovavat z vítězství v 1.B třídě a postupu do 1.A třídy. (foto: Zdeněk Formánek)

 

 

 eko kom popelnice 2012-06-06 001

Město Vimperk bylo vyhlášeno vítězem soutěže O křišťálovou popelnici za rok 2011, což znamená, že třídí odpad nejlépe v celé republice. (foto poskytla pořádající firma EKO-KOM)

 

 

 wc3 nove-mesto cssjun 07

Nádherného výsledku dosáhl v závodě juniorů na mistrovství Evropy horských kol v Moskvě student vimperského gymnázia Jan Vastl. V té době teprve šestnáctiletému závodníkovi z týmu Česká spořitelna Specialized Junior se podařilo vybojovat sedmé místo. (foto: archiv Česká Spořitelna Specialized Junior MTB team) 

 

 

  graf

Páťáci ZŠ Smetanova se zapojili do celostátní soutěře v IT dovednostech. Výsledkem bylo 7. místo mezi dvaadevadesáti zapojenými školami.

 

 

dopr soutez (3)

 

Pozadu nezůstali školáci ze Šumavských Hoštic. Ti pro změnu přivezli dvě třetí místa z celostátní dopravní soutěže. (foto: Petr Fleischmann)

 

 

 zlata stezka (12)

Jednou z akcí, kterou si Vimperk připomněl sedm set let od první písemné zmínky o vimperské větvi Zlaté stezky, byl dvoudenní pochod po trase Zlaté stezky z Philippsreutu přes Horní Vltavici až do Vimperka, kde slavnost vyvrcholila programem historických šermířů a ochotníků. (foto: Jiří Šejna)

 

 

mazoretky finale (10) 

Mažoretky Klapeto vybojovaly postup na mistrovství České republiky v Přešticích, kde obsadily 11.místo. (foto: Alžběta Rückerová)

 

 

 k mondlova (2)

Kateřina Mondlová, závodnice Ski klubu Šumava, dokázala na společném šampionátu českých a slovenských cyklistů obhájit loňský český titul v juniorské časovce. V závodě na 15,4 km v okolí Púchova si počínala naprosto suverénně, před druhou závodnicí měla téměř minutový náskok. (foto: archiv Ski klubu Šumava)

 

 

novy reditel (13)

Těsně před začátkem prázdnin dorazil do Vimperka ministr životního prostředí Tomáš Chalupa, aby oznámil konec Jana Stráského ve funkci ředitele Národního parku Šumava. Jeho nástupcem jmenoval jeho dosavadního náměstka Jiřího Mánka. Šumaváka každým coulem, jak řekl o novém řediteli ministr. (foto: Josef Rychtář)

 

 

 nocni koncert (13)

Konec školního roku 2011/2012 (i druhé časti našeho ohlédnutí) završil koncert Dechového orchestru ZUŠ Vimperk na vimperském zámku.

 

 

 

Čtěte také: Ohlédnutí za vimperským rokem 2012 – 1.část

 

 


(jr)