L.Drenčeni rezignoval na post v městské radě!

lubos drenceni
Vimperská městská rada přišla o jednoho člena, na své místo rezignoval Luboš Drenčeni (SNK-ED).

 

Složitá povolební situace na podzim v roce 2010 přinesla různobarevné složení městské rady. Volby vyhrálo Sdružení nezávislých kandidátů – Evropští demokraté s lídrem Pavlem Dvořákem se ziskem pěti zastupitelů. Druhá skončila Volba pro město, v jehož čele stál Bohumil Petrášek, se čtyřmi mandáty. Starostou se, jak známo, nestal zástupce vítězného uskupení, ale Bohumil Petrášek, místostarostkou pak Jaroslava Martanová za SNK-ED. Do městské rady usedli dále Věra Vávrová (VPM), Luboš Drenčeni (SNK-ED) a Dagmar Rückerová z ODS.

 

Toto složení rady vydrželo polovinu volebního období. Tento týden totiž rezignoval na post v radě Luboš Drenčeni. “V úterý jsem podal na podatelně dopis s rezignací,” potvrdil nám Luboš Drenčeni.

 

“Mrzí mě to, ale plně respektuji jeho rozhodnutí, více k tomu nemám co říci,” reagovala místostarostka Jaroslava Martanová. “Vůbec nechci předjímat, kdo by měl být na jeho místo dodatečně zvolen,” dodala.

 

Věru Vávrovou rozhodnutí Luboše Drenčeniho překvapilo. “Zatím nevím, co si o tom mám myslet, dozvěděla jsem se to ve středu, Luboš Drenčeni mi slíbil, že mi důvody sdělí osobně,” sdělila nám Věra Vávrová.

 

Rovněž starosta Bohumil Petrášek odchod Luboše Drenčeniho z rady nečekal. “Nic tomu nenasvědčovalo,” prohlásil.

 

O důvodech rozhodnutí Luboše Drenčeniho lze zatím jen spekulovat. “Příčiny mé rezignace by se měli nejdříve dozvědět členové rady a zastupitelé,” nechtěl prozradit důvody opuštění rady Luboš Drenčeni.

 

Nový člen by měl být zvolen na příštím zastupitelstvu. Pokud by se tak nestalo, přešly by veškeré kompetence podle slov Bohumila Petráška z rady na zastupitelstvo. “Tuhle situaci si vůbec neumím představit, to bychom snad museli zasedat každých čtrnáct dní.

 

Uvolněné místo by teoreticky mělo připadnout kandidátu ze Společenství nezávislých kandidátů – Evropských demokratů. Kromě Pavla Dvořáka za toto hnutí ještě kandidoval Roman Hajník a Emil Janda. “O tom jsme ještě na nějaké schůzce nejednali. Já rozhodně o místo v městské radě usilovat nebudu, nechci mít s tímto vedením nic společného a toto doporučím i mým kolegům,” sdělil nám Pavel Dvořák.

 

 

JR

 

foto: Jihočeši 2012