straka

Rozhovor s Milanem Strakou

Rozhovor s Ing. Milanem Strakou, CSc.
kandidujícím s Hnutím ANO 2011 na vimperskou radnici

 

 

 

 

 

Co Vás vedlo k tomu, abyste kandidoval v komunálních volbách ve Vimperku? Proč se neangažuje v Praze, odkud pocházíte ?

Začnu od konce. Ve Vimperku jsem zakořeněn rozvětveným příbuzenstvem z rodů žijících na Vimpersku po staletí. Mám tu více příbuzných a známých než v Praze v důsledku svých aktivit jsem tu i známější mezi běžnými lidmi než v Praze. Kandidovat na radnici mne přiměly zdejší poměry zaneřáděné klientelistickými a příbuzenskými vazbami.

 

Říkáte, že chcete na radnici., přitom jste na kandidátce až na 15 místě ?

Mé místo na kandidátce zajišťuje, že nemohu být obviňován z toho, že jsem se nechal na radnici vytáhnout popularitou Hnutí ANO 2011. Můj vstup na radnici tak bude prokazatelně dán mým vystupováním a prací. Kdo mne chce na radnici, nejlépe udělá, když zakřížkuje Hnutí ANO 2011 jako stranu a mě jako člověka Milana Straku na 15. místě.
Pokud hnutí ANO nemusí, tak ať volí tu svoji stranu a mne k tomu zakřížkuje navíc spolu s ostatními lidmi z jiných stran, které by chtěl mít v zastupitelstvu. Obdobně budu postupovat i já.

 

Jako první možnost jste říkal zakřížkovat Hnutí ANO 2011. Proč by ho lidé měli volit?

Protože jedině ono může prosadit ve Vimperku potřebné změny. Jeho lidé mají potřebné znalosti, schopnosti, jsou nápadití a pracovití. Znají poměry ve Vimperku. Nemají žádné vazby na stávající struktury. Argumentují věcně a férově, a proto jsou schopni domluvit se s ostatními, aniž by ustupovali ze svých priorit. To bude obzvláště důležité.

 

Čeho byste chtěl dosáhnout, pokud se dostanete na radnici ? Co nejstručněji prosím.

Aby občané měli důvěru ve veřejnou správu a samosprávu a aby se všem měřilo stejným metrem.
To je základ pro všechno ostatní.

 

Děkuji za rozhovor. 

Michaela Bauerová