koupaliste

Areál letních sportů, koupaliště – jak letos?

Rozhovor s Janem Králem

 

O letním areálu, koupališti i plánech

 

 

Areál letních sportů získává postupně novou, přívětivější tvář. Vloni bylo otevřeno koupaliště, vznikají tu relaxační plochy, na malém fotbalovém hřišti bude již po prázdninách možné zahrát si na kvalitním travnatém povrchu, odvodnit a modernizovat by se měla atletická dráha. Projekty města Vimperk se tu setkávají s projekty současného provozovatele areálu Městských služeb Vimperk, s.r.o. O tom, na jaká vylepšení se mohou návštěvníci už letos těšit, a také o plánech do budoucna jsme si povídali s ředitelem společnosti Ing. Janem Králem.

 

 

 

 

 

S blížícím se létem je asi nejaktuálnější otázkou, jak to bude letos s koupalištěm?

 

Otevřeno bude od 18. června do konce srpna. Pokud by v červnu byla opravdu velká vedra, jsme připraveni otevřít už po desátém. A záležet na počasí bude také v září, jestli ještě bude koupaliště v provozu. Otevřeno bude každý den od 7 do 19 hodin s tím, že jako vloni jsou ranní hodiny určeny kondičnímu plavání.

 

 

Vstupné zůstane také beze změn?

 

Ano, děti do 1 metru výšky neplatí nic, starší děti, studenti, senioři a držitelé průkazu ZTP mají vstup za třicet korun, dospělí za padesát. Velmi oblíbené a často využívané rodinné vstupné pro dva dospělé a dvě děti za 120 korun bude také zachováno. Rovněž tak kondiční plavání za 30 Kč.

 

 

Co je pro návštěvníky koupaliště připraveno?

 

Opět bude k dispozici pískoviště a brouzdaliště pro nejmenší, rozšíříme nabídku plážového servisu o další slunečníky k zapůjčení zdarma. Na terasách bude připraveno posezení s občerstvením. Pro odpočinkové plochy kolem bazénů se momentálně snažíme v našich podhorských podmínkách vypěstovat lepší trávník. Řekl bych, že se to celkem daří, i když je po loňském suchu trochu řidší. Novinkou je vydlážděný chodník k toaletám.

 

 

V areálu letních sportů je v současnosti realizováno několik projektů, které financují Městské služby Vimperk. O co konkrétně jde?

 

Prvním je projekt s názvem Přírodní areál – regenerace sportovního zařízení, pracovně mu říkáme Malá Šumava. Jeho součástí je revitalizace bývalého škvárového hřiště, územní rekonstrukce podmáčených ploch vedle hřiště a revitalizace přepadového rybníčku. Součástí projektu je také miniareál pro děti. Zelené kopečky už jsou hotové a nyní se staráme o to, aby dobře zarostly travou. Plochy mezi nimi, kde se drží voda, budou na podzim opatřeny povalovými chodníčky, tak jako to známe z rašelinišť na Šumavě. Součástí zmíněného projektu je také výsadba zeleně, například odclonění zahrádkářské kolonie živými ploty.

 

 

Více z rozhovoru zde.

 

(PR a propagace) 

 

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 

 

 

{jcomments off}