4

Než si osladíme čaj medem…

Co předchází sklenici medu?

 

 

Jak vzniká med a proč jsou včely pro přírodu tak důležité se dozvěděli žáci první třídy ZŠ T. G. Masaryka ve Vimperku přímo od včelařů v pátek 24. června.

 

Pracovníci Městských lesů Vimperk se ve svém volném čase již čtyři roky starají o včelíny, které na dvou místech instalovali ve spolupráci s odborem životního prostředí MěÚ Vimperk. Pravidelně sem zvou školní i předškolní děti na stáčení medu a povídání o včelách. Ve Vimperku, tak jako všude v republice výrazně ubylo včelařů. Touto cestou bychom rádi děti se včelařením seznámili a třeba je k němu zase přivedli,“ říká jednatel Městských lesů Stanislav Hlava. „Vysvětlujeme jim, jak to funguje v úlu a co všechno předchází tomu, než si mohou otevřít sklenici medu,“ doplňuje Miroslav Šíp z odboru životního prostředí MěÚ Vimperk. Děti se také dozvědí, jak důležité je opylování, které včely zajišťují, pro každoroční úrodu. I když včelaření patří k náročným a zodpovědným koníčkům, mnohokrát se člověku vrátí nejen ve sklenici medu.

 

 

Albert Einstein prý kdysi řekl, že pokud by vyhynuly včely, zbývaly by nám tady na Zemi pouhé čtyři roky života,“ dodává Miroslav Šíp.

 

 

Město Vimperk

(PR a propagace) 

 

 

 

 

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

{jcomments off}