Město nezahálí ani o prázdninách

 V Družstevní ulici bude nový chodník

 

 

Chodník v délce 212 metrů se v těchto dnech buduje v Družstevní ulici ve Vimperku. Stavbu za 1,2 milionu korun zajišťuje Stavení firma HUKO. K novému chodníku přibude také devět stožárů veřejného osvětlení. „Chodník naváže na stávající a povede až ke křižovatce s Větrnou ulicí,“ vysvětluje Michal Janče, vedoucí odboru investic a údržby MěÚ Vimperk. V lokalitě Homolka v poslední době přibývá obyvatel díky rodinné výstavbě, chodník se tak stal nezbytností pro jejich bezpečnější pohyb.  

 

 

 


 

 

Oprava kaple Čtrnácti svatých pomocníků

 

 

Nový kabát dostává o prázdninách kaple Čtrnácti svatých pomocníků na starém vimperském hřbitově. Kromě opravy stávajících vnitřních i vnějších sanačních omítek čeká kapličku i nový nátěr fasády. Práce si vyžádají zhruba 290 tisíc korun. Celkem 150 tisíc pokryje dotace z Jihočeského kraje, kterou se městu podařilo na obnovu památky získat. Práce provádí firma Antico, s. r. o. z Českých Budějovic. Objekt kaple byl postaven v letech 1708 – 1714 rodinou šumavského skláře Michala Müllera, které měl původně sloužit jako rodinná hrobka. Opravy by se měl brzy dočkat i vedle stojící kostel sv. Bartoloměje. „Zatímco v případě kaple Čtrnácti sv. pomocníků se jedná víceméně o práce udržovací, v kostele sv. Bartoloměje  budou  aplikovány chemické clony  a v soklových partiích interiéru též zcela nově i sanační omítky,“ říká Alena Szabová z odboru investic a údržby MěÚ Vimperk. Práce na kostele se týkají pouze interiéru, jejich hlavním smyslem bude ochránit vzácné nástěnné gotické malby před destruktivním vlivem vzlínající vlhkosti. Nejvýhodnější cenu 385 tisíc korun včetně DPH za opravu kostela nabídla firma Sabbia, s.r.o. Městu se podařilo získat dotaci z Ministerstva kultury ČR ve výši 159 tisíc korun.

 

 

 

 


 

 

Dětské hřiště u Volyňky je již v provozu

 

 

Víceúčelová herní sestava pro malé děti a lanová pyramida pro větší nahradily na dětském hřišti u Volyňky původní herní prvek, který musel být na podzim z bezpečnostních důvodů odstraněn. Hřiště je již několik dní v provozu. Ještě přibudou lavičky. Město Vimperk do jeho obnovy investovalo přes milion korun.  

 

 

 


 

 

Setkání dřevosochařů – 16. ročník

 

 

Městský park ve Vimperku se od pondělí do pátku promění ve dřevosochařskou dílnu. Již pošestnácté zde mají své setkání mistři řezbářského řemesla. Letos budou tvořit na téma „Posezení v umění“. „Ve středu 27. července od 15 hodin si nenechte ujít atraktivní ukázku umělecké rychlořezby motorovou pilou v provedení členů Zlatého ECHO carving CZECH Teamu. Vrcholem středečního programu bude sportovně zábavná dřevorubecká show STIHL TIMBERSPORTS pro děti i dospělé se soutěžemi o hezké ceny,“ zve na akci Renata Lešková z odboru školství, kultury a cestovního ruchu MěÚ Vimperk. K doprovodnému programu patří rovněž pouliční koncert vimperské kapely Brnky boys 28. července od 17 hodin v městském parku u fontány. Setkání dřevosochařů pořádá město Vimperk ve spolupráci s Městskými lesy Vimperk.

 

 

 

 


 

 

 

Hřiště na malou kopanou se už pěkně zelená

 

 

Škváru nahradil trávník a hřiště na malou kopanou ve sportovním areálu ve Vimperku se už pěkně zelená. Od září by mělo být připraveno zejména pro dětský fotbal. 

“Předpokládáme, že se tím odlehčí velkému fotbalovému hřišti, o něž se dnes dělí osm týmů,” říká Jan Král, jednatel Městských služeb Vimperk.

 

 

 


 

 

Areál letních sportů získává přívětivou podobu

 

 


Chodník od zimního stadionu k letnímu sportovišti má zářivě barevné lemování. 

 

 

 

 

Irena Malotová  Město Vimperk (PR a propagace)  

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 

{jcomments off}