Rekordní účast na Rally Agropa

Rekordních 166 posádek se přihlásilo na XXXVII.EPLcond Rally Agropa 2016. Třetí podnik Rallysprint série si pro ně připravil téměř 74 ostrých kilometrů, rozdělených do 8 rychlostních testů.

Celá soutěž začíná už v pátek 29. července od 19.30 slavnostním představením TOP posádek v prostorách u horažďovického kina.

První posádka se na trať vydá v sobotu 30. července v 8.30, v cíli bude vítěz soutěže očekáván v 17.00.

odlozilik

Ve startovní listině najdeme mnoho zajímavých jmen i vozů. Speciály R5 přiveze 7 posádek – Odložilík, Vlček a Bisaha se představí s Fiestami, značku Škoda budou zastupovat Tomáš Kostka, Mathias Kahle, Zdeněk Pokorný a téměř domácí Jan Sýkora. O absolutní prvenství se bude chtít poprat i Dohnal s Focusem WRC. Tomek a Růžička přivezou Fabie S 2000. Velká očekávání vzbuzuje i start Václava Kopáčka s Barborou Rendlovou a Subaru Impreza STi.

O body v RSS svedou bitvu Egon Smékal a Patrik Rujbr.Početná je i skupina jezdců Opel Adam Cupu. Celkem je přihlášeno 117 posádek.

smekal

Dalších 37 posádek se účastní Mistrovství ČR historických automobilů. Zde se očekává největší souboj mezi Jiřím Káňou s Fordem Sierra, Štěpánem Zabloudilem na Subaru Impreza 555 a Jiřím Jírovcem s BMW M3 . Překvapením je start Marcela Tučka s Mazdou RX-7. Atraktivní pro diváky budou jistě i průjezdy Krejči a Freie s vozy Škoda 130 LR. Ale zahanbit se určitě nenechají ani další jezdci startující na historických vozech nejrůznějších typů.

skoda

Početné pole startujících doplní posádky Rally Pravidelnosti, která divákům představí převážně vozy Škoda a Trabant.

Kompletní startovní listinu najdete zde.

Harmonogram soutěže najdete zde.

 

Letošní Agropa tedy opět slibuje divácky atraktivní podívanou na zajímavé soutěžní vozy současnosti i minulosti.

 

 

 

Text: doc

Foto: Antonín Šíma