Stromoví skřítci se narodili ve školce

deti rodice mp

 

Zajímavý úkol, s rozhodně efektním výsledkem, plnili rodiče se svými dětmi, které navštěvují  mateřskou školu ve Svaté Máří. Měli za úkol společně vyrobit skřítka, a ne ledajakého! Ale vlastně, protože jsme na Šumavě, ne neznámého – skřítka stromového.

 

Jaký by vlastně mohl být? A ke kterému stromu patřit? Bude sám? To určitě běželo hlavou rodičům, když si úkol vyslechli a chtěli se do něj spolu se svými ratolestmi pustit. A výsledek? Jak vidíte na snímku, určitě překvapil i nejednoho tvůrce a rozhodně stojí za to! Fantazie je kouzlo, které nezevšední a dává křídla nejen pohádkám…

 

Samy paní učitelky v mateřské škole byly překvapené tím, jak ochotně a zapáleně se rodiče spolu se svými dětmi úkolu zhostili.

A protože rozhodně čas, který společně s dětmi při výrobě takového ‘kouzelníčka’  rodiče strávili, považují za více než užitečný, napsaly nám o tom:

 

 

“Tvořiví rodiče aneb Je prima být spolu

,,Vyrobte společně s dětmi svého stromového skřítka”, tak zněl úkol pro rodiče v naší mateřské škole ve Svaté Maří. A mile nás překvapily už jen první reakce a později i snaha a tvořivost všech rodičů. Po čtrnácti dnech se nám totiž ve školce postupně objevilo 16 skutečně originálních stromových skřítků. Třída se zaplňovala skřítky všemožných tvarů i velikostí. Výškový limit byl 1 metr, ale někteří skřítci tuto výšku úspěšně atakovali. Třídou to zavonělo, protože většina byla vyrobena z přírodních materiálů. Avšak z čeho bude skřítek vyroben, jsme nechali jen na fantazii tvůrců. 

Výsledek nás rozhodně nezklamal. Ba naopak. Paleta nápadů byla ohromující. Zručnost maminek a tatínků mnohdy překvapila, děti se staly spolutvůrci a nezbytnými pomocníky.  Ale co bylo nejdůležitější ? Ta hrdost v očích každého dítěte, když jsme si prohlíželi jejich skřítka, protože ten jejich je přece nejkrásnější. Nadšení při vyprávění o tom, jak skřítek vznikal. Radost ze společné práce s maminkou a tatínkem. A o to jsme usilovali. Věnovat dětem trochu, často i velký kus, svého volného času nebo si ten čas prostě udělat. Chvíli se zastavit v tom běhu na dlouhou trať a udělat něco (ne)důležitého!

 

Odměnou byly právě ty společně strávené chvíle. Hotový skřítek byl jen onou třešničkou na dortu.

Chceme touto cestou poděkovat všem našim rodičům za splnění úkolu, který však neměl být povinností, ale zábavou. Děkujeme za vstřícný přístup a doufáme, že jste si to společně užili.

Vaše učitelky z mateřské školy ve Svaté Maří

 

Zbývá jen dodat, že podobným aktivitám by měla vždy ‘svítit zelená’ a přejeme hodně krásných nápadů pro jejich naplnění!

-redakce sumava.eu-

 

{jcomments off}