Poslední závody v letošním roce

Sportovní zpráva – Memoriál Petra Kouby, Č.Budějovice

 

     Podzimní závodní sezónu ve sportovní gymnastice tradičně uzavírá Memoriál Petra Kouby pořádaný oddílem SG MERKUR České Budějovice, z.s. Soutěžilo se pouze ve dvojboji prostná – kladina.

Ženy, pro zvýšení atraktivnosti závodu, měly místo kladiny přeskok. Po předvedení cukahary schylno se v zaplněné hale rozezněl ohromný potlesk a stejně tak diváci vzdali poctu saltům s vruty na akrobacii.

Celá akce byla důstojným zakončením sezóny.

 

     Také 10 vimperských gymnastek využilo možnosti naposledy si v letošním roce zazávodit na úrovni kraje. Výkony všech závodnic byly velice vyrovnané a často o pořadí rozhodla pouhá setina bodu.

V základní stupni se dvě vimperská děvčata umístila v první desítce – Anička Kotrlíková 7.m. a Tereza Venclíková 10.m.. Pěkně zacvičila i nejmladší Viktorkae Ollé, která po pádech z kladiny skončila na 18. pozici.

V kategorii žákyně C se do první desítky dostaly také dvě vimperské závodnice. Natálie Uhříčková vybojovala 8.m., Tereza Hojdekrová 10.m.

Dá se říct, že o umístění dalších závodnice rozhodly hlavně pády z kladiny, protože všechny cvičily moc pěkně. Linda Pištěková 15.m., Nella Pflanzerová 16.m., Barbora Zdeňková 17.m.., Jitka Pelešková 19.m.a Adélku Pištěkovou poslaly dva pády na 21. příčku.

Vimperská děvčata, jak už je jejich zvykem, bojovala úžasně a na jejich výkonech je vidět velký posun dopředu. Cvičí s úsměvem, pro radost sobě, trenérům, rodičům i divákům. Za dobrou reprezentaci vimperské gymnastiky jim všem patří velký dík.

 

Marie Kotlíková, Hana Košnarová 

 

{gallery}vimperk/2016/12_prosinec/gymnastika{/gallery}

{jcomments off}