02

Tříkrálová sbírka 2017

Tříkrálová sbírka 2017

 

     Tak jako každý rok bychom Vás chtěli informovat o průběhu Tříkrálové sbírky pořádané na Vimpersku a v okolních obcích. Letošní Tříkrálová sbírka byla výjimečná mrazivým počasím a množstvím sněhové nadílky. Malí koledníčci museli čelit bílé tmě a mrazům mnohde dosahující teplotám okolo -10°C. Na průběh „tříkrálovky“ to ale nemělo vůbec žádný vliv, spíše naopak. Příroda zapadaná sněhem jak na obrázku  Josefa Lady skrývala v sobě velké kouzlo a koledníčci si koledování v takové atmosféře patřičně užívali. Jim a vedoucím skupinek samozřejmě patří veliké díky. Nebýt jich, nebylo by možno obsáhnout takové velké území, kam nesli požehnání a koledu.

 

02

 

Upřímné poděkování chceme tímto vyjádřit všem dárcům, výtěžek sbírky činí 229.471 Kč. Velice si Vašich darů vážíme, víme, že mnozí sami nemají nazbyt, a přesto přispějí na pomoc druhým. Letošní výtěžek bude věnován na dofinancování našich sociálních služeb, které jsou určeny seniorům, osobám v krizi a rodinám s dětmi.

 

 

03

   

 

 Tříkrálové sbírky se zúčastnilo 36 skupinek a bylo zapečetěno celkem 64 kasiček. Pokud se koledníci nedostali k někomu, kdo na nás čekal, je nám to líto, ale bylo to způsobeno tím, že nemáme dostatek koledníků a někteří bohužel onemocněli. Všem moc děkujeme.

 

01

 

 

Konec charitního šatníku

 

Dovolujeme si informovat občany, že jsme ukončili činnost charitního šatníku ve Vimperku v ulici 1. máje naproti poště. Ochabl totiž zájem občanů přinášet obnošené šatstvo, a zmenšovala se tudíž také návštěvnost šatníku. Zřejmě je to způsobeno tím, že ve městě jsou rozmístěny kontejnery na opotřebované ošacení a že občané mají možnost zbavovat se nepotřebných věcí také prostřednictvím sběrného dvora ve Vimperku.

 

Na závěr bych chtěla poděkovat všem dobrovolnicím, které za dobu existence šatníku pomáhaly provoz zajistit. Obětavě se této činnosti věnovaly bez nároku na odměnu. Dlouhá léta tak zajišťovaly pomoc těm, kteří z důvodu nedostatku finančních prostředků potřebovali ošacení pro sebe nebo pro své děti. Charita po celou tuto dobu hradila měsíční nájem i se službami více jak 2.000 Kč měsíčně, roční náklad 24.000 Kč je tedy z výše uvedených důvodů pro nás již neekonomický.

 

Dana Marková 

 

{jcomments off}