04

První vystoupení vyšlo napůl

První vystoupení v novém roce vyšlo napůl

 

Vimperští florbalisté poprvé v novém roce zasáhli do bojů v rámci Jihočeské ligy mužů. Přeložením prosincového turnaje v Jindřichově Hradci na konec ledna došlo k málo vídané situaci, kdy se hráči Šumavanu objevili na palubovce v soutěžním zápase po těžko uvěřitelných 64 dnech. I když to po listopadovém turnaji v Soběslavi vypadalo, že „přezimují“ na 1. – 2. místě tabulky, manko 2 až 4 utkání oproti soupeřům, jenž stihli v uvedené době odehrát další 3 turnaje, s jejich pozicí na čele soutěže udělalo své, a tak do zápasů ve strakonické obloukové hale proti B-týmům Tábora a Písku vstupovali jako hůře postavený tým, ze šesté pozice.

 

1.FbK Tábor B – TJ Šumavan Vimperk 10:9 ( 2:4 – 7:0 – 1:5 )

Branky Vpk:  9. Havelka (Voldřich), 12. Gabauer (Pešl ml.), 12. Křešnička (Schwamberger), 15. Pešl ml. (Gabauer), 36. Křešnička (Voldřich), 38. Křešnička (Šindler), 43. Křešnička (Šindler), 44. Voldřich (Křešnička), 45. Voldřich (Šindler), 

Vyloučení: 4:6 – Využití: 4:2 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: J. Novotný – P. Holeček – Diváků: 16

Průběh utkání: 2:0, 2:4, 10:4, 10:9

Sestava: Petr – Havelka, Pešl ml., Gabauer; Myslík, Hrach – Voldřich, Křešnička, Schwamberger; Pešl st., Šindler

 

Utkání z pohledu trenéra Petra Křešničky:

 

     Do utkání s Táborem jsme šli s vědomím, že nastupujeme proti leaderovi soutěže, ale hlavně s pocitem, že vůbec nevíme, jak se na naší hře projeví skutečně dlouhá herní přestávka. Stejně jako ve většině podzimních zápasů, jsme i tentokrát absolutně nezachytili úvod utkání a rychle prohrávali 0:2. Poté jsme hru přeci jen vyrovnali, dokázali vstřelit branky a stav skóre otočit na 4:2. Přes to, že jsme do druhé třetiny vstupovali s dvoubrankovým náskokem, herní projev nebyl ani zdaleka ideální, a tak se dalo čekat, že přijdou problémy. To co jsme ovšem předvedli ve druhé části hry nemá nic společného s florbalem. Táborští trochu zamíchali se sestavou, začali více držet míček na svých holích a rychlými výpady doslova destruovali naší obranou hru. Když se k tomu ještě přidal náš laxní přístup, nedohrávání soubojů a absolutní bezmoc v útoku, výsledek druhé části 0:7 mohl jen těžko někoho překvapit. Stav utkání na začátku třetí třetiny 4:9 a okamžité zvýšení náskoku táborských hned v prvním střídání na rozdíl 6 branek dávalo tušit, že se utkání bude již jen dohrávat. Opak byl ale pravdou. Podařilo se nám vstřelit tři branky v rychlém sledu, přesto hráči soupeře vypadali, že moc nevěří tomu, že bychom závěr zápasu mohli výrazněji zdramatizovat. Naskytla se nám ovšem přesilovka, kterou jsme využili, následně jsme při ztrátě dvou branek šli do hry bez brankáře a i tuto situaci se nám podařilo zužitkovat a dotáhnout se na rozdíl jednoho gólu. V posledních vteřinách zápasu se nám už bohužel podařilo získat pouze standardní situaci na polovině hřiště, ze které jsme jen těžko mohli branku soupeře výrazněji ohrozit, a když se nám navíc ani rozehrávka příliš nepovedla, bylo o vítězi zápasu jasno.

 

TJ Šumavan Vimperk – FBC Sokol Písek B 19:1 ( 7:0 – 6:0 – 6:1 )

 

Branky Vpk:  1. Havelka, 2. Gabauer (Pešl ml.), 8. Schwamberger (Voldřich), 9. Pešl ml. (Gabauer), 11. Havelka (Hrach), 12. Voldřich (Schwamberger), 14. Myslík, 18. Schwamberger (Křešnička), 23. Pešl ml. (Havelka), 24. Voldřich (Křešnička), 26. Voldřich (Schwamberger), 28. Křešnička (Schwamberger), 29. Křešnička (Pešl st.), 39. Pešl st. (Křešnička), 41. Pešl ml., 42. Voldřich (Pešl st.), 44. Gabauer, 45. Schwamberger (Myslík), 45. Havelka (Pešl st.)

Vyloučení: 2:2 – Využití: 1:0 – V oslabení: 1:0

Rozhodčí: J. Novotný – V. Paletář – Diváků: 11

Průběh utkání: 14:0, 14:1, 19:1

Sestava: Petr – Havelka, Pešl ml., Gabauer; Myslík, Hrach – Voldřich, Křešnička, Schwamberger; Pešl st., Šindler

 

Zhodnocení utkání trenérem Petrem Křešničkou:

 

     Utkání s béčkem Písku těžko nějak šířeji rozvádět. Písek prostě sehrál po všech směrech naprosto nepovedený zápas. Nefungovala jim obrana ani útok. Navíc jsme se hned v prvních minutách dostali do strašně snadného vedení, první třetinu vyhráli 7:0 a dá se bez nadsázky říci, že ve zbytku utkání se jen čekalo na to, na jakém stavu se skóre zastaví. Jsou to doposud jednoznačně nejsnadněji získané 3 body v sezóně, celkové skóre jsme díky tomuto zápasu překlopili do kladných čísel, tudíž samá pozitiva. Trochu nás mrzí, že jsme soupeři v závěru dovolili skórovat, jelikož nula v kolonce obdržených branek ve florbalu a navíc v těchto nižších soutěžích, kde padá spousta branek, by byla třešničkou na dortu.

 

Celkové shrnutí:

Více než dvouměsíční výpadek byl zejména v prvním utkání strašně znát. Naše hra se tentokrát ani zdaleka nepodobala hře z posledního turnaje v Soběslavi, kde už jsme v určitých momentech předváděli florbal, jakým by se měl tým do budoucna prezentovat. Obranná činnost jakoby opět neexistovala a místo zodpovědného výkonu a vůle chtít mít utkání pod kontrolu, jsme se znovu vrátili k ofenzivním přestřelkám, které když naberou na obrátkách, nejsme schopni zastavit. Je to škoda, jelikož na Tábor jistě bylo. Díky vítězství nad Pískem se však stále držíme v popředí tabulky a uvidíme, co s pořadím na čele soutěže udělají dohrávky, které nás čekají na přelomu ledna a února. V každém případě, vzhledem k tomu, jak máme sezónu rozehránu, budeme určitě útočit na příčky nejvyšší. I když jsme předsezónní ambice takové neměli, chceme skončit na medailových pozicích.

 

{gallery}vimperk/2017/01_leden/florbalvimperk{/gallery}

 

{jcomments off}