florbal

Návštěva metropole za čtyři

Návštěva jihočeské metropole za čtyři

 

     V pořadí k již 13. resp. 14. utkání sezóny zajížděli florbalisté Šumavanu Vimperk do Českých Budějovic, kde je čekaly souboje s domácími týmy FBC Jokers a FBC Štíři B. Zatímco Jokeři nacházející se většinu sezóny na posledním místě tabulky měli být pro vimperské snadným soustem, duel s druhými Štíry sliboval tuhý boj o lepší pozici v čele soutěže. Předzápasové prognózy však vzaly za své hned v prvním utkání.

florbal

 

 

FBC Jokers České Budějovice – TJ Šumavan Vimperk 5:5 ( 2:0 – 1:3 – 2:2 )

 

Branky Vpk:  17. Havelka (Myslík), 23. Šindler (Křešnička), 23. Havelka, 39. Robl (Šindler), 45. Robl (Pešl ml.)

Vyloučení: 3:2 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: F. Janda – M. Bílý – Diváků: 15

Průběh utkání: 2:0, 2:3, 5:3, 5:5

Sestava: Petr (Říha) – Robl, Myslík, Havelka; Šindler, Hrach – Pešl ml., Křešnička, Burian; Pešl st.

 

Utkání z pohledu trenéra Petra Křešničky:

     Jokery jsme v součtu s minulou sezónou porazili čtyřikrát v řadě, a tak jsme věřili, že sérii výher s tímto soupeřem rozšíříme o další vítězství. Bohužel naše současná výkonnost a zejména nekončící problémy se sestavou, kdy jsme již poněkolikáté v této sezóně odjížděli na turnaj s nekompletními dvěma pětkami, byly hlavní příčinou toho, proč byl tým soupeře ten, kdo držel otěže zápasu pevně v rukou. My jsme celé utkání nemohli najít herní pohodu, veškeré situace jsme se snažili řešit na sílu a individuálně. V podstatě jediné, co nás drželo v zápase a naději na body, byla neschopnost Jokerů nám brankově odskočit. A jak už to tak bývá, byli za to potrestáni. Světlých momentů nebylo z naší strany v utkání mnoho, ale závěrečná hra bez brankáře jím určitě byla. Vytvořili jsme si tlak, přišlo pár střel na branku, jenž soupeřovu obranu rozhodily, díky početní převaze jsme sbírali odražené míčky a nakonec po rychlé souhře vyrovnali. Remíza je z našeho pohledu vzhledem k vývoji utkání vítaná, ale v celosezónním kontextu je to pro nás jednoznačně bodová ztráta.

 

FBC Štíři České Budějovice B – TJ Šumavan Vimperk 5:6 ( 3:1 – 1:2 – 1:3 )

Branky Vpk:  13. Havelka (Pešl ml.), 24. Křešnička (Myslík), 30. Havelka (Myslík), 31. Pešl ml. (Robl), 43. Myslík (Křešnička), 45. Šindler (Křešnička)

Vyloučení: 2:1 – Využití: 0:1 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Z. Pěnička – M. Bílý – Diváků: 12

Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:4, 5:4, 5:6

Sestava: Petr (Říha) – Pešl ml., Robl, Havelka; Šindler, Hrach – Myslík, Křešnička, Burian; Pešl st

 

Zhodnocení utkání trenérem Petrem Křešničkou:

     Se Štíry jsme nějaký ten týden sváděli boj na dálku o druhé místo, ale jelikož bodový zisk obou mužstev byl od našeho posledního vzájemného střetnutí v listopadu naprosto totožný, byl to právě tento zápas, který měl určit, kdo na tom bude lépe. Dal se očekávat svižný a atraktivní florbal odpovídající postavení soupeřů v tabulce, jenže zranění brankáře Štírů hned ve 2. minutě zápasu, po kterém musel opustit hřiště a být vystřídán, jako by předznamenalo, že se zápas nebude odehrávat v očekávaném duchu. Těžko označit naše učinkování na palubovce po opětovném zahájení hry jako „vypadnutí z role“, jestliže bylo odehráno jen několik málo minut, ale toto spojení asi nejlépe vystihuje to, co jsme na hřišti první polovinu zápasu předváděli. Než jsme se rozkoukali, prohrávali jsme o 3 branky a navíc herní projev byl vlastně nijaký. Soupeř diktoval tempo hry, ale stejně jako Jokeři v prvním zápase nedokázal převahu přetavil ve výraznější vedení. Ve chvíli, kdy jsme se dokázali střelecky prosadit i my a vrátili se tak do zápasu, herní projev mužstev se úplně otočil. Najednou to byli Štíři, kdo vypadal, že vůbec neví, co chtějí a mají hrát. Třetí třetinu jsme měli jasně v naší režii, a když při závěrečném tlaku zahrál soupeřův obránce na hranici brankoviště vysokou holí, naskytla se nám jedinečná možnost zápas rozhodnout. To se po rychlé rozehrávce a střele Davida Šindlera z úhlu také stalo, a tak vydřené a důležité 3 body připadly nám.

 

Celkové shrnutí:

     Matné výkony v roce 2017 pokračují. Oba zápasy tak nějak zapadají do herní šedi, ve které se momentálně nacházíme. Pozitivní je, že i přes nepřesvědčivý herní projev se nám daří z nedobře se vyvíjejících zápasů vydolovávat alespoň nějaké body. Přesto bodové ztráty s týmy z dolních pater tabulky mrzí a prakticky nás připravují o možnost porvat se o vítězství v soutěži, které se momentálně již zdá být v nedohlednu. Bohužel nám v posledních utkáních nefunguje ani útočná fáze, na kterou jsme se mohli v úvodu sezóny v těžkých chvílích vždy spolehnout. Poslední zápasy jsou z naší strany skutečně spíše bojem než čímkoliv jiným, a budeme-li v těchto naprosto bezkrevných výkonech pokračovat i nadále, na bednu dosáhneme jen těžko.

     Další turnaj nás čeká v neděli 5. března opět v Českých Budějovicích, kde se utkáme s prvním Táborem a nevyzpytatelnými Strakonicemi, jenž na nás mají pouze čtyřbodovou ztrátu. Držte nám palce v honbě za potřebnými body.

 

{jcomments off}