unnamed

Šumava na nohou ”Co jde dokázat”

Šumava na nohou: Co jde dokázat za dva roky

 

     Od Koncertu Šumava na nohou 2017 už uběhlo víc než půl roku, naše práce však skončila teprve před několika dny, kdy jsme dali dohromady závěrečné vyúčtování a doobjednali poslední slíbené pomůcky. A protože jsme ještě před Koncertem avizovali, že seznámíme naše sponzory, podporovatele i sympatizanty se stavem našich účtů a všemi finančními transakcemi, ke kterým došlo, přinášíme zde slíbená čísla.

 

Celkové náklady na koncert, který proběhl 9. 7. 2016 a jehož hlavním hostem byla Ewa Farna, činily 248 398 Kč. Podrobnější rozpis výdajů ukazuje tabulka:

 

1

 

Příjmy od sponzorů, díky kterým mohl Koncert Šumava na nohou proběhnout, daly dohromady částku 361 788 Kč. Velkou pomocí pro nás byly rovněž nepeněžité dary, z nichž bychom rádi uvedli zejména bezplatný pronájem sálu v KD Cihelna. Konkrétní rozpis příjmů opět viz tabulka:

 

2

 

Na sbírkovém kontě se nám díky všem, kteří si koupili lístky, sešlo celkem 183 639 Kč. Jelikož jsme ale přislíbili Daníkovi, Kubíkovi, Vládíkovi, Martince a Rozálce nákup kompenzačních pomůcek a zdravotních pobytů celkem za 269 023 Kč, výtěžek z koncertu nestačil a museli jsme shánět peníze z jiných zdrojů – jejich soupis ukazuje následující tabulka:

 

3

 

Cílovou částku se nám tedy podařilo získat a díky tomu jsme nakoupili vše, co jsme dětem s těžkým zdravotním postižením a jejich rodinám slíbili:  

 4

 Na účtu sdružení máme v tuto chvíli 113 390 Kč, ze kterých budeme moci příští akci financovat. Zůstatek vznikl díky tomu, že sponzoři přispěli na organizaci koncertu více, než koncert nakonec stál – nejedná se tedy o peníze ze sbírky, ty byly do poslední koruny rozděleny mezi děti.

 

Statistika obou koncertů, které dosud Šumava na nohou zorganizovala, není z našeho pohledu vůbec nudná, ale naopak velmi potěšující: V součtu obou ročníků pomohlo nákupem lístků na naše koncerty 1 291 osob a mezi 11 šumavských dětí s těžkým zdravotním postižením se díky nim rozdělila částka 553 536 Kč!

 

Další čísla ilustrují nasazení nás, členů sdružení, kteří pro Šumavu na nohou pracujeme ve svém volném čase a bez nároku na honorář:

 

     Celkem jsme se kvůli přípravě a následnému dotažení Koncertu Šumava na nohou 2016 sešli 13krát. Společnou prací pro Šumavu na nohou jsme tak strávili přibližně 39 hodin. Každý z aktivních členů trávil v době největšího shonu činnostmi spojenými s koncertem a sbírkou přibližně třetinu běžné pracovní doby, tzn. cca 14 hodin týdně. Celkem jsme si mezi sebou vyměnili 920 emailů a neodhadnutelný počet telefonátů.

 

Uvedená čísla demonstrují, kolik času a sil nás všechny Šumava na nohou stojí. Rozhodli jsme se proto dát si v roce 2017 pauzu a žádnou velkou akci nepořádat. Potřebujeme si všichni trochu odpočinout, abychom se opět mohli se stejným nasazením pustit do dalších aktivit. O veškerých našich krocích budete informováni na stránkách www.sumavananohou.cz a na Facebooku Šumava na nohou.

Přejeme všem Vimperákům příjemný rok 2017 a děkujeme, že pomáháte s námi.

 

1. Vládík a jeho nová postel 

VPK vladikova postel 2

 

2. Rozálka může jezdit na tříkolce 

VPK Rozalka trikolka

 

3. Daník mohl nastoupit do školky díky nové fixační sedačce

SNN Danik sedacka

{jcomments off}