beraneknovejsi

Zprávy od Karla Beránka

Hrkání v Bohumilicích

 

     Dvacítka kluků vyrazila jako každý rok připomenout v Bohumilicích velikonoční tradice.V této obci se hrká od nepaměti. Pamatuji si, jak jsem já jako malý kluk měl hrkačku po svém dědovi. Tento důležitý nástroj se dědí po generace a je uchováván na místě, kde nehrozí jeho poškození. Hrkáči svůj úkol zvládali opravdu poctivě a s velikým zaujetím.

 

 

P1030722

     Je správné, že tato tradice má v Bohumilicích své pokračovatele.

 

Nové poutače

 

     Na příjezdových cestách do našeho města byly u silnice osazeny nové moderní poutače. Svou grafickou úpravou přivolávají pozornost kolemjedoucích. Výměnná lišta zve na kulturní akci. 

 

P1030724

Dobrý nápad a výborná propagace. 

 

Loučení

 

     K 30. dubnu letošního roku ukončí na vlastní žádost svoji záslužnou činnost PR pracovnice paní Mgr. Irena Malotová. Vyhrála výběrové řízení na tuto pozici v Písku. S paní Irenou byla výborná spolupráce a vždy na ni bylo spolehnutí. Svými nápady a postřehy přispěla k ještě lepšímu obsahu Vimperských novin. Jako zastupitel mohu konstatovat, že byla velmi pilná a spolupracovalo se mi s ní výborně. Vždy to, co slíbila, splnila a ještě přidala něco navíc.

 

     V Písku budete mít rozhodně lepší podmínky pro Vaši záslužnou práci. Je třeba napsat, že od samého začátku Vaší činnosti pro naše město jste se znelíbila několika zastupitelům. Hledali na Vaší práci neustále chyby a zdálo se jim, že berete plat za nic. Bylo tomu tak proto, že tato skupinka neměla nad Vámi kontrolu a nemohla Vám vše diktovat. Je možné, že se někdy potkáme ve Strakonicích. Rád si s Vámi popovídám. Děkuji Vám za Vaši práci, kterou jste odvedla, a ať se Vám daří v propagaci, kterou umíte a děláte dobře. Přeji Vám, paní Ireno, hodně štěstí a stále svěží nápady.

 

Karel Beránek

 

{jcomments off}