Nová fasáda pro dům čp. 5

Obnova fasády a oken domu čp. 5 ve Steinbrenerově ulici

 

Koncem dubna byla zahájena druhá etapa obnovy pláště jedné z budov Městského úřadu Vimperk. Konkrétně se jedná o památkový objekt čp. 5 ve Steinbrenerově ulici. Letošní stavební práce zde navážou na již vloni v létě zrealizovanou opravu nátěrů všech oken a vrat.  

„V letošním bude provedena celková oprava fasády včetně nátěru a dalších drobných souvisejících prací,“ informuje Alena Szabová z odboru investic a majetku MěÚ Vimperk.

 

 

Obě etapy stavby znamenají práce zhruba za 457 tisíc korun včetně DPH a jsou prováděny prachatickou stavební firmou SABBIA, s.r.o.

 

„Jelikož byla akce již v roce 2016 zařazena do Programu regenerace MPZ Vimperk, mohlo město na realizaci její I. etapy z tohoto programu Ministerstva kultury ČR čerpat dotaci ve výši 77 tisíc korun. V letošním roce by měla být ze stejného dotačního programu podpořena i realizace II. etapy této stavby, a to částkou 110 tisíc korun,“ dodává Alena Szabová.

 

Stavební práce na druhé etapě obnovy čp. 5 by měly být dokončeny počátkem června, tedy do zahájení hlavní turistické sezóny. 

 

{jcomments off}