Nábor komparsu zítra!

Chcete si zahrát v minisérii příběhů ze Šumavy? Česká televize hledá kompars!

 

vzteklina1

 

logo-ceskatelevize

NÁBOR KOMPARSU ZE SUŠICE A OKOLÍ


na natáčení seriálu ČT “VZTEKLINA”

HLEDÁME MUŽE I ŽENY MEZI 18-79 LETY ZE SUŠICE A OKOLÍ

natáčení bude probíhat od 20.6. do 20.7 2017.

Přijďte prosím na nábor komparsu 31. května

do SOKOLOVNY SUŠICE, ul. T. G. Masaryka 120, Sušice,

kdykoliv mezi 10 -15.30 hodin,

Těšíme se na vás
Gabriela Pejchalová – Gcasting

 

——————————————————————————————————-

 

VZTEKLINA

 

(ct) Příběh pomsty v lesích uprostřed Šumavy. Začalo natáčení minisérie Vzteklina s Kryštofem Hádkem, Stanislavem Majerem, Johanou Matouškovou a Janem Vlasákem v hlavních rolích. Režie se ujal Tomáš Bařina

vzteklina2

 

 

Příběh Vztekliny začíná v blízkosti jedné šumavské vesnice, kde se objevují nakažená zvířata. Virolog Pavel Rogl má za úkol nalézt příčinu a dohlédnout na vakcinaci. Vedle toho je také pověřen vypracováním odborného posudku pro tým kriminalistů vyšetřujících záhadnou dvojnásobnou vraždu, která se stala v okolních lesích. Nelze totiž vyloučit, že vražedné běsnění má spojitost právě s nákazou. Postupně na povrch vyplouvá i tíživé tajemství, které skrývá děsivý příběh poválečné historie vesnice.„Natáčení začalo pěkně zostra – na těžko dostupné samotě uprostřed lesa na Šumavě, kam se objemné filmařské vybavení muselo většinou donést lidskými silami. Několikadenní noční natáčení náročné úvodní scény v lesní chatě, která tvoří páteř příběhu, důkladně prověřilo celý štáb. Noční teploty těsně nad nulou, déšť podpořenýdešťostroji a větráky vytvářející umělý vítr a bouři k pohodě na place příliš nepřispěly. O to víc však podpořily tíživou, thrillerovou atmosféru,“ prozrazuje kreativní producent Josef Viewegh, v jehož tvůrčí producentské skupině vznikly i oceňované seriály Cirkus Bukowsky nebo Rapl.
 
 
 
 
vzteklina3
 
 
 
Pro Tomáše Bařinu, který stál za úspěšnými snímky Román pro muže nebo Bobule, je to první setkání se seriálovou tvorbou. „Diváci České televize se mohou těšit na čistokrevný thriller, což je jeden z mých nejoblíbenějších žánrů,“ říká Tomáš Bařina, který kvůli natáčení Vztekliny odložil i práci na celovečerním filmu podle vlastního scénáře, a pokračuje: „Mým osobním cílem je udržet diváky v nepřetržitém narůstajícím napětí po dobu šesti hodin. To ale neznamená, že v našem seriálu nebude místo pro humor, který je důležitým kořením každého správného thrilleru.“Hlavního hrdinu, virologa Pavla, hraje Kryštof Hádek, který si pochvaluje výběr lokací.
 
 
vzteklina4
 
 
„Miluju Šumavu, tak jsem samozřejmě rád, že se natáčení mohu účastnit. Myslím, že díky její přírodě a prostředí Sudet to bude hodně syrové a takové věci se mi líbí. Kriminální zápletka bude v protipólu k romanci, kterou ve Vzteklině prožiji. Víc nechci zatím raději prozrazovat,“ říká Kryštof Hádek.„Vzteklina v názvu seriálu je nejen pojmenováním smrtelné nemoci, ale vlastně jakousi alegorií něčeho tajemného, co se skrývá v historii kraje, kde se děj odehrává. To, jak se člověk nebo i kraj jeví navenek, nemusí být opravdové. A to, co je skutečně nebezpečné, je pro lidské oči často na první pohled neviditelné. Odhalí se, že nakonec v každém z nás je nějaká míravztekliny,“ říká dramaturg Petr Pauer a Tomáš Bařina uzavírá:
 
„Vzteku čas od času podléhá každý jedinec i národ a ten pak musí volit, jestli mu podlehne, nebo se mu vzepře. Ve výsledku je totiž náš příběh jednoduše o boji mezi dobrem a zlem.“
 
-red-
 
{jcomments off}