2

Vandalové v galerii

Mladý muž s dívkou poškodili v prachatické galerii dva foto obrazy za nejméně 100 000 korun, poznáte je?

 

     Prachatičtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci. Minulou sobotu, dne 22. července před 15:00 hodinou, navštívili Galerii Dolní brána v Prachaticích dva mladí lidé, muž a dívka, po kterých nyní prachatičtí policisté pátrají. Oba totiž zachytila bezpečnostní kamera v době, kdy mladý muž kreslil na obrazy, dívka tomu přihlížela. Poškozením obrazů vznikla majiteli obrazů škoda za nejméně 100 000 korun.

 

     Prachatičtí policisté nyní žádají občany o spolupráci při pátrání po pachatelích. Pokud by někdo muže či dívku na fotografii či videu poznal, oznamte to neprodleně na nejbližší policejní stanici nebo na linku Policie České republiky 158, či přímo prachatickým policistům na telefonní číslo 974 236 700.

 

Děkujeme

 

{gallery}vimperk/2017/07_cervenec/poskodili{/gallery} 

 

 

Usnul a přišel o batoh

 

     Vimperští policisté sdělili podezření 47letému muži z Ústecka z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podezřelý využil nepozornosti muže, který z úterý na středu usnul ve volně přístupném altánu městského parku ve Vimperku a odcizil mu batoh značky Viking, který měl při sobě. V batohu se nacházel nářaďový nůž Leatherman a kapesní skládací nůž s dřevěnou rukojetí, peněženka s osobními doklady, finanční hotovostí a platební kartou, sluneční brýle Blizzard, USB kabely s nabíječkou a další osobní věci. Krádeží batohu tak podezřelý majiteli způsobil škodu za více jak 10 000 korun.

 

     Vimperští policisté okamžitě začali po pachateli pátrat. Ještě ten den se jim podařilo najít podezřelého. Je jím dobře známý muž bez domova, který se trestné činnosti nedopustil poprvé. Díky rychlému zásahu policistů, u něho našli i odcizený batoh s téměř všemi věcmi, stačil utratit pouze část z finanční hotovosti. V současné době vimperští policisté případ prověřují formou zkráceného přípravného řízení, proto se podezřelý bude muset ze svého jednání do dvou týdnů opět zodpovídat před soudem.  

 

Zdroj: pčr

 

{jcomments off}