beraneknovejsi

Můj názor: Karel Beránek

Můj názor.

 

     Člověk má být překvapován celý život, alespoň nebude tak fádní. Překvapení připravilo, asi to tak vidím nejen já, nové vedení našeho města, ale i nová redakční rada VN.. Za několik málo měsíců udělat ze seriozní tiskoviny, jaký my byly Vimperské Noviny, agitační a humoristický plátek, to člověka opravdu překvapí. Pravidelné sloupky pana starosty, to jsou žurnalistické žně. Blesk může blednout závistí. Ze všech ostatních zastupitelů, kteří s ním netáhnou partu, dělá neschopné lemply, po kterých, tedˇmusí všechno jeho budovatelská družina napravit. Tolik agitace.

     Humorné na článcích pana starosty je ten fakt, že všechno špatné, co se ve městě udělalo, spadá do období před šesti a méně roky. Jak dělal práci jako ,,krizový,, starosta, to ocenily voliči ve volbách v roce 2010. Nechci se rozepisovat u koho má velké zastání, opravené schody u baráku přece stojí za pochvalné články. Na závěr svého humorného článku v zářijovém čísle VN. si posteskl, že nevyšel projekt na cyklostezku kolem Volyňky.

     Chápu toho majitele pozemku, že nedal souhlas a má můj obdiv. Stačí, že má louku rozrytou od divočáků, ještě aby se kolaři podíleli na její větši devastaci, to je už přes čáru. Podle mě, je budování cyklostezek vyhazování peněz. To už přišla doba, kdy peníze, takto vynaložené, nepotřebujeme na mnohem užitečnější a smysluplnější věci? Mám docela nový zážitek, kdy jsem při procházce po louce, zahleděn do krásného panoramatu Šumavy, byl skoro přejetý cyklistou na horském kole. Na moje nesmělé upozornění, aby použil zvonku, jsem si vyslechl cosi o tom, že se tam nemám motat. Co mě nejde do hlavy, kolo za 20tisíc a nemá zvonek. Pokud ještě v tomto volebním období přijde někdo z návrhem na jinou cyklostezku, u mne ať podporu nehledá. Nebudeme si přece namlouvat, že budou cyklisté jezdit jen po vyznačené stezce. Skutečnost je, bohužel jiná.

 

Karel Beránek 

 

{jcomments off}


Zdenda  T. 

 

Dobrý den,

mě by spíš zajímalo od p.Beránka na co sem  chce do Vimperka nalákal lidi? Státní zámek se otevře až za čtyři roky a bazén nejspíš také 🙂  Narozdíl od Vimperka a p.Beránka v cykloturistice jiné obce na Šumavě nevidí problém a vytváří cyklotrasy nebo alespoň značené stezky a věnují tomu i náležitou propagaci na svým stránkách. A přitom i v okolí Vimperka je řada krásných míst …

 

PS: nebo je nějaká vize města jak přivést cyklisty i sem k nám?