4 body a odložený turnaj pro florbalisty

Z Třeště se 4 body, turnaj ve Strakonicích v náhradním termínu

 

Vimperské florbalisty čekal v Jihočeské lize mužů náročný týden. Nejprve zajížděli do daleké Třeště změřit síly s českobudějovickými Jokery a Dačicemi B. Přesně o týden později, v neděli 15.10., se měli hráči Šumavanu představit na „domácí“ palubovce ve Strakonicích. Z tohoto turnaje však na poslední chvíli sešlo a odehraje se v náhradním termínu. Bližší informace v závěru.

 

FBC Jokers České Budějovice – TJ Šumavan Vimperk 4:4 ( 1:0 – 0:3 – 3:1 )

Branky Vpk: 17. Havelka (Myslík), 17. Pešl ml., 26. Pešl ml. (Havelka), 44. Křešnička (Hrach)

Vyloučení: 5:2 – Využití: 0:1 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Pařízek – Jindra – Diváků: 15

Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3, 4:4

Sestava: Petr – Pešl st., Myslík, Hrach – Jungvirt, Pešl ml., Černý ; Homolka, Křešnička, Havelka,

 

Utkání z pohledu trenéra Petra Křešničky:20171008 140137

     Jokeři jsou náš osudový soupeř. Potkáváme se s nimi od založení klubu každou sezónu a dá se říci, že právě v soubojích s nimi se hraje vždy o důležité body, které v konečném součtu rozhodují o našem postavení v tabulce. V první sezóně v Jihočeském přeboru tři výhry nad tím soupeřem znamenaly první místo a postup, loni nám remíza ve druhém vzájemném utkání v sezóně naopak prakticky vzala možnost pomýšlet na nejvyšší stupínek v soutěži. Dalo se tedy předpokládat, že jakákoliv bodová ztráta by nás mohla v budoucnu mrzet. Je ovšem třeba zmínit, že herní styl Jokerů spočívající v neustálém nahazování míčků před branku soupeře, se kterým si většina vyspělejších týmů v soutěži hravě poradí, nám z nějakého důvodu dělá obrovské problémy, což se ukázalo jako rozhodující i v tomto utkání. Do zápasu jsme nevstoupili dobře, Jokeři byli po většinu prvním třetiny aktivnější a po zásluze se v jejím závěru dostali do vedení. Po přestávce se naše hra výrazně zlepšila, byli jsme daleko více na balónku a začali hrát naši hru v přece jen trochu svižnějším tempu, což soupeři evidentně nesvědčilo. Odrazilo se to i na skóre utkání, kdy jsme se dostali do slibného vedení 3:1. Bohužel třetí část se odehrála zhruba ve stejném duchu jako ta první a nakonec jsme byli rádi, že se nám necelé dvě minuty před koncem utkání podařilo alespoň vyrovnat. Opět dva góly inkasované z před branku dlouhou dobu padajících obloučků pro nás znamenají pouze bod. Uvidíme, jestli nás bodová ztráta bude na konci dubna mrzet.

 

TJ Šumavan Vimperk – TJ Centropen Dačice B 7:3 ( 3:0 – 1:1 – 3:2 )

Branky Vpk: 1. Myslík, 12. Křešnička (Myslík), 15. Havelka (Křešnička), 25. Pešl ml. (Pešl st.), 32. Pešl ml., 33. Gabauer (Černý), 42. Jungvirt (Pešl ml.)

Vyloučení: 0:1 – Využití: 1:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Kohnheiser – Jindra – Diváků: 30

Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 7:2, 7:3

Sestava: Petr – Pešl st., Gabauer ; Myslík, Hrach – Jungvirt, Pešl ml., Černý ; Homolka, Křešnička, Havelka,

 

Hodnocení druhého utkání trenérem Petrem Křešničkou:

     B-tým Dačic je velmi nevyzpytatelný soupeř, u kterého vždy záleží na tom, zda v termínu jeho zápasů hraje také A-tým. O tom jsme se přesvědčili v loňské sezóně, kdy jsme poprvé na Dačice narazili shodou okolností také v Třešti a nebýt tehdy na naší straně z různých důvodů zdecimované pouze sedmičlenné sestavy, zřejmě bychom se soupeřem neměli větší problém. O to víc mrzela prohra 3:4. Ve druhém vzájemném utkání na začátku února v Jindřichově Hradci na nás vyrukoval zcela jiný hráči A-týmu doplněný soupeř a v utkání nám nedovolil prakticky nic a radoval se z výhry 7:1. A-tým Dačic hrál v termínu našeho utkání v Hradci Králové, a tak se nám naskytla velká příležitost poprvé Dačice porazit. Příležitosti jsme bezezbytku využili. Od samého začátku utkání jsme byli pány na hřišti. Proměnili jsme některé z velkých gólových příležitostí a soupeři jsme vždy jen dovolili mírnou korekci skóre. Pohodové vítězství 7:3 zapříčiněné zejména vynikajícím výkonem celého týmu v první polovině utkání nám přineslo důležité tři body a udrželo nás v čele tabulky.

 

Celkové shrnutí:

     Těžko jsme mohli předvést rozdílnější výkony. Samozřejmě vždy se předváděná hra odvíjí od toho, co vám dovolí soupeř, ale rozhodně si nemyslím, že by byly Dačice, i když pouze s hráči B-týmu, horší než Jokeři. My ovšem do prvního zápasu vstoupili jako bychom byli myšlenkami ještě na cestě, a když se k tomu přidali, díky naší liknavosti v rozhodování, pro nás neřešitelné obloučky Jokerů, byl z toho matný výkon, po kterém můžeme být rádi za bod. Zato druhé utkání, alespoň jeho první polovinu, musím hodnotit jako jedno z nejlepších, co zatím tento tým ve své krátké historii sehrál. Všichni plnili, co jsme si řekli. Obránci rychle rozehrávali, dostupovali soupeřovi útočníky ihned při přejímání přihrávek, útočníci pro změnu výborně napadali a rychlými nekomplikovanými akcemi se dostávali do šancí, které proměňovali. Výsledek? Bylo nám vlastně úplně jedno, kdo stojí na druhé straně hřiště, hráli jsme svojí hru, na kterou neměl soupeř odpověď. Těžko budeme takto hrát každý zápas, ale snad se výkonu z druhého zápasu budeme v dalších fázích sezóny alespoň přibližovat.

 

Vyjádření ke zrušenému „domácímu“ turnaji 15.10. ve Strakonicích:

     V době, kdy se mužstva Vimperka a Strakonic B sjížděla k úvodnímu utkání nedělního 11. kola Jihočeské ligy mužů, došlo k velmi nečekanému zjištění. Hala, kde se měl celodenní turnaj odehrát, již byla obsazena malými házenkáři. To přineslo pořádajícímu oddílu TJ Šumavan Vimperk velké nepříjemnosti. V místě konání již byli přítomni rozhodčí, další týmy byly na cestě, stejně tak vimperští fanoušci, jenž měli v plánu do Strakonic přijet podpořit pořádající tým. Všechny tyto účastníky bylo nutné odvolat, nenadálou situaci bylo nutné oznámit také vedení soutěže. Problém s rezervací termínu vznikl nedorozuměním v emailové komunikaci se správou haly. Náhradní termín byl se všemi soupeři vykomunikován a domluven na 17.2. v Kašperských Horách. Všem dotčeným se tímto omlouváme a děkujeme za pochopení situace.  

 


{gallery}vimperk/2017/10_rijen/turnajte{/gallery}

 

{jcomments off}