První florbalový turnaj ve Vimperku

 

     Přestože florbalový oddíl TJ Šumavan Vimperk oslaví v letošním roce třetí rok od svého založení, na historicky první zápas na území Vimperka si museli samotní florbalisté a také diváci počkat až do uplynulého víkendu. Zdejší největší tělocvična ZŠ Smetanova svými rozměry nevyhovuje požadavkům na pořádání soutěžních zápasů kategorie dospělých a vimperští muži tak využívají k domácím utkáním haly ve Strakonicích a Kašperských Horách.

 

     O zápis do kroniky vimperského florbalu se tak postarali mladší žáci. Pro tuto kategorii (ročník narození 2005-2006) je hřiště na ZŠ Smetanova rozměrově dostačující a mladí florbalisté se zde mohli představit domácím divákům. Ke speciální atmosféře přispěly také nové dresy, které florbalisté poprvé oblékli právě při příležitosti konání prvního turnaje ve Vimperku.

 

img 2735

 

   Celkově šlo o jejich čtvrtý turnaj v aktuální sezóně. Kluci jsou v soutěži úplnými nováčky, navíc většina patří věkově do mladší kategorie (do kategorie elévů), a proto to nemají v utkáních proti starším a herně zkušenějším soupeřům vůbec jednoduché. Přesto je na nich vidět obrovská chuť se i přes některé méně příznivé výsledky florbalem bavit a dále se zlepšovat. Pod vedením trenérů Vladimíra Pešla mladšího a Martina Myslíka v Jihočeské lize mladších žáků nastupují Denis Ján Tongeľ, Miroslav Hovorka, Tomáš Frnka, Lukáš Šindler, David Procházka, Tomáš Bílý, Tomáš Bláha, Teodor Vašica a Miroslav Čech.

 

     V úvodním nedělním utkání naši mladší žáci nastoupili proti 1. FbK Tábor. S jedním z nejlepších týmů v kraji dokázali kluci držet krok pouze v první třetině (1:2). Poté již nedokázali vzdorovat útokům vyspělejšího soupeře a nakonec prohráli vysokým rozdílem 1:20. Jedinou trefu zaznamenal Tomáš Bláha. Kromě domácího týmu a Tábora přijeli do Vimperka také celky Strakonic a Blatné, které se spolu utkali ve druhém utkání turnaje a Strakoničtí mladší žáci svého soupeře porazili těsně 3:2. Nedlouho po skončení tohoto zápasu naskočili Strakonice do dalšího duelu tentokrát proti Táboru, který potvrdil svoji kvalitu a zvítězil 7:0. Turnaj uzavřelo utkání Vimperka a Blatné, která je v soutěži také nováčkem. Přesto bylo vidět, že má soupeř více herní praxe a domácí i přes velkou snahu a bojovnost podlehli Blatné 2:10. Obě branky Vimperka vstřelil Miroslav Čech.

 

     Mladší žáci se ve Vimperku představí ještě dvakrát, konkrétně 4. a 25. února. Další tři turnaje odehrají ve Strakonicích (28. 1. a 25. 3.) a v Písku (15.4.).

 

     Rád bych na tomto místě poděkoval všem hráčům a zejména jejich rodičům za skvělý přístup, dále organizátorům za přípravu a bezproblémový chod celého nedělního dopoledne a divákům za podporu. Zvláštní poděkování patří SŠ a ZŠ Nerudova Vimperk za zapůjčení florbalových mantinelů a také ZŠ TGM Vimperk, v jejichž dresech naši hráči odehráli několik utkání na začátku sezóny.

 

Ing. Michal Gabauer  

Foto: B. Kubálek 

{gallery}vimperk/2018/01_leden/florbal_vimperk{/gallery}

 

{jcomments off}