Bára Havlíčková se dnes stala v sedmnácti letech mistryní republiky

Bára Havlíčková se dnes stala v sedmnácti letech mistryní republiky! V Novém Městě na Moravě vyhrála závod na 10 km volnou technikou

 

DSC 0016

 

O překvapení se v pátek v prvním závodě o Zlatou lyži v Novém Městě na Moravě postarala starší dorostenka Barbora Havlíčková. Té se i přes nízký věk podařilo zvítězit na 10 kilometrů volně, a porazit tak konkurentky nejen v kategorii juniorek, ale také dospělých. Z mužů na 15 kilometrů dlouhé trati vyhrál Adam Fellner.

 

Kluby z celé České republiky se sjely do Nového Města na Moravě k příležitosti již 80. ročníku Zlaté lyže, která je zároveň národním mistrovstvím. Podnik byl v pátek zahájen distančním závodem na 10/15 kilometrů volně s intervalovým startem pro kategorie juniorů a dospělých.

 

Mezi ženami se o překvapení postarala Barbora Havlíčková. Ta věkově spadá do kategorie staršího dorostu, ale na základě své vysoké výkonnosti již závodí se staršími závodnicemi. Ani nízký věk jí však nezabránil na trati 10 kilometrů volně s intervalovým startem dosáhnout vítězství. Po dobře rozjeté sezoně, kdy se jí podařilo získat prvenství v závodě kontinentálního poháru OPA, tak pokračuje ve vítězné šňůře.

 

„Dnešní distance se mi jela velmi dobře, i když byla trať hodně náročná hlavně kvůli sněhovým podmínkám. Myslím, že se mi v průběhu závodu podařilo dobře rozvrhnout síly. Na trati jsem nechala všechno,“ uvedla Havlíčková. „I když je běžecké lyžování individuálním sportem, týmovost je zde také důležitá, což se mi dnes potvrdilo. Měla jsem perfektní lyže, na trati mě všichni povzbuzovali a za to jsem moc vděčná,“ dodala.

 

Pro druhé místo si s odstupem 21,5 sekundy přijely hned dvě závodnice, a to Polka Martyna Galewiczová spolu se Sandrou Schützovou. 

 

zdroj:czech-ski.com