Úspěšný školní rok

Úspěšný školní rok

 

     Ve školním roce 2017/2018 se žákům ZŠ Vimperk, Smetanova v soutěžích zs smetanovaopravdu dařilo. Je vidět, že ve Vimperku máme mnoho talentovaných a šikovných žáků, kteří se pod vedením svých učitelů a za nemalého přispění jejich zákonných zástupců poctivě připravovali a úspěchy se dostavily. Celkem sedmkrát se naši žáci probojovali do celostátního kola, kde vzorně reprezentovali nejen školu, ale i naše město. Přehled výsledků z celostátních kol je toho dokladem.

 

     Celostátní kolo (dále jen CK) soutěže v hokejbalu žáků 6. a 7. ročníku v Kladně – 5. místo. CK soutěže v hokejbalu žáků 3. až 5. ročníku ve Světlé nad Sázavou – 4. místo. CK matematické soutěže Pangea v Praze pro žáky 6. a 7. ročníků, kde nás reprezentovali žáci VI. třídy a obsadili nadějné 40. a 49. místo. CK fotbalové soutěže McDonald´s Cup 2018 pro 4. a 5. třídy v Ústí nad Labem, které se zúčastnilo více než 4000 škol z ČR – 12. místo. CK soutěže zaměřené na Finanční gramotnost v Praze, kam postoupila dokonce obě naše družstva a obsadila 4. a 5. místo. CK soutěže Finanční svoboda v Ostravě, kde jsme ze 48 týmů základních a středních škol obsadili 11., 25. a 40. místo. Florbalisté ze 6. a 7. ročníku postoupili do regionálního republikového finále do Plzně a přivezli krásné 2. místo.

 

     V krajských kolech se našim žákům dařilo i v dalších soutěžích. Scházel jim však kousek k postupu nebo byla soutěž ukončena krajským kolem. V pěvecké soutěži Jihočeský zvonek získaly naše žákyně zlaté a bronzové pásmo. Družstvo žáků z I. stupně ZŠ vybojovalo bronzovou medaili ve vybíjené v Jindřichově Hradci a fotbalisté z 1. – 3. tříd získali stejné umístění v krajském finále McDonald´s Cupu 2018 v Písku.

 

     Výše zmiňované úspěchy jsou podpořeny ještě celou řadou medailových úspěchů z okresních kol v matematické olympiádě, pythagoriádě, matematickém klokanovi, recitační soutěže, lehkoatletické olympiádě, soutěže mladých zdravotníků a dopravní soutěže mladých cyklistů, basketbalu, odbíjené, halové kopané.

 

     Za všemi těmito úspěchy je mnoho hodin poctivé práce, a proto patří velký dík všem, kteří se na nich podíleli.

 

Mgr. Vladan Pokorný

ředitel školy 

 

{jcomments off}