mestskapolicie

Strážníci budou přece jen úřadovat i v areálu U Sloupů

Vimperští městští strážníci si budou muset zvykat na nová pracoviště. Pokud se nevyskytnou komplikace, což už se v této souvislosti také stalo, pak budou přestupky řešit na jiných adresách, než byli zvyklí nejen oni, ale i vimperští obyvatelé.

 

mestskapolicie

 

Připomeňme, že radnice chce letos přesunout sídlo městské policie v Kaplířově ulici a přestěhovat ho do budovy bývalé lesnické školy s vchodem ze Hřbitovní ulice – informovali jsme zde. Ale ještě delší dobu plánuje vybudovat detašované pracoviště v areálu bývalých kasáren U Sloupů, kam by strážníci odváželi z Vimperka k řešení přestupků problémové jedince, ti by pak byli nuceni dopravit se zpátky do města po svých. Na podzim už nechybělo mnoho a záměr mohl spatřit světlo světa, ale ukázalo se, že vybraná budova není pro tento účel zkolaudovaná.

 

Aby se vyhovělo stavebnímu zákonu a zákonu o městské policii, nebude se jednat o služebnu, ale pouze o kancelář. “V případě služebny bychom museli splnit mimo jiné normy pro uložení zbraní a zabezpečení prostor,” vysvětluje starosta Bohumil Petrášek. Což v případě pouhé kanceláře není nutné.

 

Původně zamýšlené pracoviště se mělo nacházet v objektu bývalého výstrojního skladu. Pro kancelář vedení města vybralo budovu bývalého štábu, která se nachází v blízkosti hlavního vjezdu do areálu, jedná se o druhou budovu po pravé straně za branou. Bývalý výstrojní sklad se město nyní snaží prodat.

 

Předminulý týden vimperská městská rada schválila kancelář zřídit. Pro se vyslovili tři radní, Petr Bednarčík se zdržel hlasování a Věra Vávrová nebyla přítomna. Jak uvedl starosta v závěru roku, kancelář by měla začít sloužit svému účelu v jarních měsících.

 

 

Josef Rychtář