mic

Sportovní kluby nepřijdou zkrátka

micVimperské sportovní kluby obdržely v loňském roce na svoji činnost (především na mládežnický sport) částku ve výši šesti set tisíc korun. Pro letošek mohou stoprocentně počítat, že od města dostanou minimálně opět stejnou částku. “Příspěvek ve stejné výši dostaly i v roce 2011, v roce 2010 šlo do sportu z rozpočtu města osm set tisíc,” přibližuje vývoj dotací v posledních letech ze strany města starosta Bohumil Petrášek. Přičemž se nemusí se jednat o konečnou částku uvolněnou v letošním roce pro sport, pokud bude dostatek peněz, suma pro vimperské sportovce bude navýšena.

 

Původně se v rozpočtu pro rok 2013 počítalo s částkou 200 tisíc korun s tím, že by pak následně došlo k navýšení, ale na základě návrhu Luboše Drenčeniho zastupitelstvo v prosinci, kdy se rozpočet projednával, schválilo garantování šesti set tisíc, které se bude řešit z hlediska účetnictví rozpočtovým opatřením.

 

V jakém poměru se koláč peněz rozdělí, navrhuje sportovní komise. Komise už vypracovala koncepci dotační politiky sportu ve městě, tu musí schválit rada města, pak ji ještě musí potvrdit hlasováním zastupitelé.

 

Svoji práci odvedla i další komise zřízená v minulém roce, jejímž úkolem bylo zpracovat stav všech vimperských sportovišť ve vlastnictví města a navrhnout jejich další rozvoj. „Máme zpracován přehled sportovišť, máme hotov pasport i návrhy, co by bylo potřeba v případě konkrétních sportovišť udělat do budoucna a na základě toho se začnou připravovat projektové dokumentace, abychom mohli ještě v letošním roce případně žádat o granty,” upřesňuje místostarostka Jaroslava Martanová.

 

Jako příklad uvádí hřiště u ZŠ Smetanova, jehož stav označuje místostarostka jako hodně špatný. Na hřiště jsou vypracovány dva projekty a vedení města se rozhoduje, jaký záměr upřednostní.

 

 

Josef Rychtář

 

ilustrační foto: Zdeněk Formánek