seller

Český pohár se vimperským lyžařům vydařil náramně

Český pohár dorostu v běhu na lyžích pokračoval o tomto víkendu v Novém Městě na Moravě. V sobotu se závodilo ve sprintu bruslením a v neděli klasicky s hromadným startem. Skvělých výkonů zde dosáhli závodníci Ski klubu Šumava studující sportovní obor vimperského gymnázia! Zejména Luděk Šeller a Andrea Klementová, kteří dokázali zvítězit v nedělním závodě na 10 km, respektive 7,5 km klasicky s hromadným startem. Navíc oba dva zajeli výborně i v sobotu, kdy Luděk Šeller rovněž zvítězil a Andrea Klementová byla druhá. Tyto výborné výsledky podpořili i Martin Hojdekr 5.místem v kategorii st.dorostenců, Tomáš Kalivoda rovněž 5.místem a Jiří Mánek nedělním 8.místem v kategorii st.dorostenců. Veronika Hudečková byla v neděli na 6.místě v kategorii st.dorostenek, Pavla Nováková na 7.místě a Karolína Daverná na 9.místě v kategorii ml.dorostenek.

 

Klementová a Šeller vedou s poměrně značnými náskoky v celkovém hodnocení Českého poháru. Ski klub Šumava si po víkendu upevnil pozici lídra mistrovské soutěže klubů, do které je přihlášeno 30 družstev.

“S výsledky Klementové a Šellera jsem maximálně spokojen. Oba dva potvrdili lyžařskou všestrannost, když dokázali zvládnout jak sprint, tak distanci. Andrea navíc v neděli dokázala soupeřkám poměrně dost odjet, Luděk zase dokázal, že umí zrychlit, když je to potřeba, což je v současném vývoji našeho sportu příslibem do dalších let. Závodníci letos dostali první šanci na EYOWFu, kde si nevedli vůbec špatně, i když to u obou mohlo být lepší, tak to pro ně byla výborná zkušenost a motivace do dalšího tréninku. Je potřeba se začít soustředit na zahraniční starty. Získat pojem o tom, co je FIS bod apod. To je podle mne jediná cesta jak se časem prosadit na velkých akcích. Z ostatních závodníků se dařilo i M.Hojdekrovi, T.Kalivodovi a J.Mánkovi. Hojdekr dlouho tahal špic v nedělním závodě st.dorostenců a dojel na 5.místě. Velice dobře si počínali i mladíci Mánek s Kalivodou. Prvně jmenovaný dokonce po nemoci a bez finální přípravy dojel 2 x na 8.místě a Tomáš Kalivoda na pěkném 5.místě. Oba tyto závodníky trénuje kolega Zbyněk Pavlásek, který byl s výkony spokojen,” zhodnotil úspěšný víkend trenér Ski klubu Petr Steinbach.

 

(jr)

 

foto: archiv Ski klubu Šumava

 

 cp dorostenciseller

klementova