Nerudovka pomáhá

 

 

 

Nerudovka pomáhá

 

 

 

       V únoru uplynul rok od navázání spolupráce Střední školy a Základní školyVimperk s Domovem Matky Vojtěchy v Prachaticích zaměřeným na pomoc pacientům s Alzheimerovou nemocí.

 

 

       Žáci oboruKadeřník – vizážista pod dohledem učitelů odborného výcviku dochází pravidelně za klienty Domova Matky Vojtěchy, které stříhají, holí, češou i barví. Mnohým dámám zajišťují také kosmetické služby, zejména pak úpravy pleti. „Jsem moc rád, že tato spolupráce vznikla, neboť vidím, že má smysl nejen po stránce odborné, ale především po stránce sociální“, uvedl vedoucí učitel odborného výcviku pan Antonín Olah. Žáci se kromě procvičení odborných dovedností také naučí jednat se seniory a nemocnými lidmi.

 

 

       Výsledkem spolupráce je nejen poskytnutí péčestarší generaci, ale zároveň sociální výuka generace mladé. „Musím poděkovat vedení Domova Matky Vojtěchy, že nám nabídlo tuto možnost, která žákům umožňuje nejen se zlepšovat po odborné stránce, ale především je formuje k chápavějšímu pohledu na starší a nemocné spoluobčany“ dodal Antonín Olah.

 

 

Mgr. Kateřina Koubová

 

DSC 0731  

{jcomments off}