Už je rozhodnuto, strážníci se přestěhují do bývalé ‘lesárny’

Služebna Městské policie Vimperk se ještě v letošním roce přestěhuje do nového. Strážníci opustí budovu v Kaplířově ulici a nastěhují se do objektu bývalého chlapeckého internátu v areálu bývalé lesnické školy s vchodem ze Hřbitovní ulice.

 

O tom, že vedení města vážně uvažuje o změně sídla, jsme informovali před dvěma měsíci. Nyní už je o přestěhování definitivně rozhodnuto. Tuto informaci nám sdělila místostarostka Jaroslava Martanová.

 

Podle jejích slov si radnice nechává vypracovat projekt, aby prostory pro služebnu splňovaly všechny náležitosti. Stěhování si nevyžádá vysoké náklady. „Nepočítáme s velkými úpravami, kromě elektroinstalací, které plánujeme nové, a kromě jedné místnosti vyhrazené na uložení zbraní, na níž jsou specifické požadavky,” uvedla místostarostka.

 

Nové sídlo by mělo nabídnout daleko větší komfort nejen strážníkům, ale i veřejnosti. Strážníci si polepší větším komfortem včetně tělocvičny a malé dílny. Jak oni, tak i občané určitě ocení lepší polohu v centru města.

 

Spolu se strážníky změní adresu i další instituce, která s městskou policií sídlila v budově v Kaplířově ulici, a to odbor přestupků. Také ona se přesune do objektu v centru Vimperka.

 

A není to jediná novinka v souvislosti bývalou lesnickou školou, kterou město odkoupilo od Jihočeského kraje na konci roku 2011. Před měsícem se do hlavní budovy přestěhovala vimperská knihovna a co nevidět obsadí 1.patro bývalého dívčího internátu zaměstnanci firmy Rohde&Schwarz. Právě tato společnost si od města pronajme pro své pracovníky osm velikostně menších bytů, které se zde od začátku roku rekonstrují. „V příštím týdnu dojde ke kolaudaci bytů,” doplňuje novinky o bývalé ‘lesárně’ Jaroslava Martanová.

 

 

Josef Rychtář

 

foto: Josef Rychtář