Na Kubově Huti se loučili se zimou karnevalem na sněhu

Lady Karneval by se divila, jakou měla ve výšce 1000 metrů nad mořem konkurenci. Prapodivné bylo jen, kolik vyletělo vos a sršáňů, ale nechyběl ani pavouk Vodvšehovosm. Masek se sešlo přes sedm desítek a téměř padesát z nich byly děti. Na krásné masky čekal sjezd po Obrovci a několik zajímavých dovednostních soutěží na lyžích.

 

Odborná porota vyhlásila i několik soutěží, mezi nimiž nechyběla soutěž o nejhezčí masku. U dětí zvítězily Odcizené hodiny, mezi juniory přijel z Karibiku pirát Jack Sperow, aby v Kubově Huti prvenství vylovil a mezi dospělými vyhrál Svatý otec, který z Vatikánu přiletěl krátce po svém zvolení. Karneval se vydařil a zamčení sjezdovky na Obrovci i ukončení lyžařské sezóny bylo důstojné. Poděkování patří organizátorům karnevalu a SKI areálu za zajímavý a pestrý den.

 

Lyžařská sezóna byla v místě, kde je nejvýše položená vlaková stanice v České republice a kde nedaleko je výše 1000 metrů nad mořem, solidní. Skiareál získal stříbrné ocenění zimního inspektora komerční televize, nabídl mnoho zajímavých služeb a na svou dobrou sezónu bude chtít navázat i příští rok.

 

Zima končí, ale jaro a léto se již hlásí a zde na Kubově Huti můžete využít zajímavé služby i v tomto období. Provoz zde mají horské koloběžky, výborné podmínky nabízí ‘Kubovka’ pro Nordic walking a zejména pro cykloturistiku. Penziony nabízí ubytování na velmi dobré úrovni. Turisty láká i nedaleký vrchol druhé nejvyšší hory České části Šumavy Boubín s jeho zajímavou rozhlednou a nádherným výhledem na celou Šumavu. Pod Kubovou Hutí je Boubínský prales a nedaleko za státní hranici v Bavorském Neuschönau je zajímavá vyhlídková trasa v korunách stromů. Tak tedy za zimní návštěvu vám Kubovohutští děkují a těší se, že i v období od jara do podzimu tuto ves na Šumavě navštívíte.

 

pro sumava.eu: Ladislav BERAN

 

{gallery}vimperk/2013/brezen/kubovka/{/gallery}