stromky

Kup Krále Šumavy, my zasadíme les

dudak

 

 

 

  Král Šumavy podpoří výsadbu nového šumavského lesa

 

 

 

 

 

 

       Vypitím Krále Šumavy přispějete na obnovu kůrovcem poškozených šumavských lesů. Měšťanský pivovar Dudák Strakonice, kde se Král Šumavy vaří a Městské lesy Vimperk se dohodly na vzájemné spolupráci, která podpoří výsadbu nového lesa u Vimperka. Akce má název „Kup si Krále Šumavy a my zasadíme les“.

 

 

 

 

 

       Vimperské lesy pečují o 1368 hektarů. Letos musely pokácet více než 8.000 m3 kůrovcem napadeného dřeva na ploše téměř 15 hektarů. Ve srovnání s loňským rokem se jedná o 100 procentní nárůst. Cena prodávaného dřeva klesla kvůli kalamitě o dvě třetiny a většinu se vůbec nepodaří prodat. Finanční podpora tak přijde vhod. „Vypitím jednoho lahvového Krále Šumavy přispěje každý konzument jednou korunou na obnovu šumavského lesa,“ uvádí ředitel pivovaru Dušan Krankus s tím, že akce bude trvat od začátku prosince 2019 do konce března roku 2020.

 

 

 

 

 

       „Kůrovci dnes rozumí každý stejně jako fotbalu. Jedná se už o společenský problém. Současná vláda jen řeční a slibuje. Vlastníci lesů dodnes nedostali ani korunu podpory od státu na alespoň částečné pokrytí nákladů na práce v lese, které jim nařizuje zákon. Jsem rád, že pivovar přišel s touto konkrétní nabídkou. Je vidět, že jim na Šumavě opravdu záleží,“ uvádí ředitel Městských lesů Vimperk Stanislav Hlava.

 

 

 

 

 

Král Šumavy

 

       Pivo Král Šumavy, které má strakonický pivovar ve svém portfoliu 11 let se vaří přímo pro Vimperk, desetitisícové město má přídomek brána Šumavy. Vaří se zde od listopadu roku 2008. Má obsah alkoholu 5,1% objemových a jedná se o dvanáctku.

 

 

 

Mgr. Pavel Pechoušek
pracovník PR

 {gallery}Jitka/prosinec/setkani{/gallery}

{jcomments off}