policie cr-auto

Stará paní po přepadení těžce zraněna, policisté hledají svědky

K surovému přepadení došlo v sobotu ráno mezi prachatickými supermarkety. Policisté uvítají případné svědky události.

 

Neznámý útočník zaútočil v sobotu okolo deváté hodiny ranní zaútočil na jednu seniorku. Žena šla právě ze supermarketu Penny ulicí U Stadionu, ve směru k supermarketu Lidl v Prachaticích. V prostoru místní komunikace za hotelem Park k ní najednou přistoupil dosud neznámý mladý muž a náhle jí  z ruky vytrhl tašku s nákupem. Okradená žena v důsledku toho ztratila rovnováhu a upadla na zem, čímž si způsobila těžká zranění horních končetin. Po incidentu pachatel z místa utekl směrem k obchodnímu domu Lidl, kde zřejmě vyndal a následně odcizil nákup z tašky, kterou prázdnou na komunikaci odhodil.

 

“K popisu pachatele poškozená uvedla, že se jednalo o mladého muže, výšky cca 170 cm, střední postavy, který byl oblečen do tmavých kalhot a bílé mikiny či bundy. Na hlavě měl kšiltovku tmavé barvy,” sdělila prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

 

Policisté žádájí veřejnost o pomoc při pátrání po pachateli. Pokud někdo uvedený incident viděl nebo o něm může podat jakékoliv informace, zavolejte, prosím, na linku 158 či přímo prachatickým kriminalistům na linku 974 236 321.

 

(red)