Jiří Vávra ml.: Továrna VAVI

 

 

 

Jiří Vávra ml. : Reakce na článek Martina Paštiky

 

 

 

 

 

 

      Vážení Vimperáci, po pečlivém přečtení článku Martina Paštiky vám chci i já dát vysvětlení, které jsem již několikrát prezentoval, jak na radě města, tak později i na zastupitelstvu města.

 

 

 

       Jako většinový vlastník společnosti VAVI s.r.o. cítím, že dlužím vysvětlení vám občanům Vimperku, aby nedocházelo k různým spekulacím. Postavit novou výrobní halu a posunout tak naši rodinnou firmu na další úroveň napadlo mne a mnou partnerku asi před třemi lety a tohoto plánu se společně s celou naší rodinou držíme. K pocitům Martina Paštiky, které mají přímou souvislost s reakcí na článek, který napsala mamča, se vyjádřím jen okrajově. Víc to opravdu nemá cenu.

 

 

 

        Už jsem několikrát veřejně popisoval, co bylo hlavním impulsem k tomu, aby VAVI s.r.o. koupilo pozemek za účelem postavení výrobní a administrativní haly:  

                   •  Chceme vybudovat důstojné sídlo firmy, které bude mít svoji hodnotu i mimo ČR

                   •  Prostory, ve kterých jsme nyní, jsou malé, tím pádem pro celkový růst naší firmy nedostatečné

                   •  Chceme udržet tradici výroby prádla a oděvů v našem regionu

 

 

 

        Jelikož jsem již delší dobu pociťoval, že naše firma potřebuje růst, zažádal jsem město o prodej již několikrát omílaného pozemku. Ten ležel vedle hlavní silnice na Zdíkov bez povšimnutí a nikdo o něj nejevil zájem do té doby, než o něj zažádalo VAVI s.r.o..

 

 

 

       Zastupitelstvo města se rozhodlo tento pozemek prodat naší společnosti na základě prezentovaného vavirozvojového plánu s tím, že bude dlouhodobým přínosem pro Vimperk.

 

 

 

       Po schválení prodeje a podepsání smlouvy jsme začali společně s architekty vymýšlet, jak má stavba vypadat, aby splňovala hned několik normativů (omezení), které byly dány místem kde se bude stavět a které je důležité respektovat nejen s ohledem na stavbu, ale hlavně na místo, ve kterém to bude stát. Zažádal jsme o stavební povolení v časové normě vymezené smlouvou, tzn. v době, kdy byly pozemky přepsány v katastru na společnost VAVI s.r.o..

 

 

 

       Je pravdou, že jsme samotnou stavbu nezačali tak, jak jsme původně plánovali a měli ve smlouvě. Toto mohu vysvětlit jen tím, že na daném projetu je zapojeno poměrně mnoho subjektů, které pracují v návaznostech a pokud jeden nedodá něco včas, zpoždění se ekvivalentně tomu umocňuje.

 

 

 

       Nehodlám tedy cokoliv házet na subdodavatele, jelikož jsem podepisoval smlouvu za VAVI s.r.o., tím pádem VAVI s.r.o. nese odpovědnost za toto opoždění se zahájením stavby.

 

 

 

       Konkrétní důvody jsem přednesl, jak na radě města, tak na zastupitelstvu a souhlasil se sankční pokutou 1 000 Kč za každý započatý den tohoto zpoždění, tak jak je psáno ve smlouvě. Na stavebním úřadu jsme požádali o prodloužení termínu dokončení stavby a toto povolení jsme obdrželi.

 

 

 

       Chci vám všem potvrdit, že náš plán a záměr se nijak nezměnil, ba naopak nabral na intenzitě. Domněnky, které se v poslední době objevily, jsou založené na subjektivních pocitech.

 

 

 

       V žádném případě se neztotožňuji s pohádkářem, který vymyslel celý spekulativní příběh, jak a co se mu zdá, jelikož s tímto člověkem nemám nic společného a s jeho manipulativním myšlením už vůbec ne.

 

 

 

       Pamatuji si celkem živě jedno ze svých prvních jednání zastupitelstva, kde jsem byl. Je to 12 let, kdy Martin Paštika kupoval v centru města historickou budovu pivovaru s tím, že z ní vybuduje byty, hotel a kdoví cosi. Vzhledem k jeho slovům o dodržování slibů a závazků jsem zvědav, jak dlouho mu toto bude ještě trvat, bohužel to nemá ve smlouvě a tak čekáme už 12 let.

 

 

 

       Dále jsem také zvědavý, jak zabezpečí příjezdovou cestu na Vodník, kde chodím pěšky nebo tudy jezdím na kole společně se svým synem. Jediné, co mu dnes říkám, aby si opravdu dával pozor na auta, která tam poměrně frekventovaně jezdí a toto se úměrně zvedne po vystavění jeho turistické ubytovny, pokud to tedy nebude trvat stejně jako stavba bytů a hotelu v bývalém pivovaru.

 

 

 

Dále už nechci rozebírat čísla, která jsou, jak popisuje v jeho článku naprosto exaktní.

 

 

 

       A vám občanům našeho města, kteří zde máte trvalé bydliště či sídla svých firem, opravdu rád odpovím na vaše dotazy, pokud budete chtít.

 

 

 

Pokud vás zajímá, kdy se začne stavět, tak jen potvrzuji, že velice brzy, určitě to zaznamenáte.

 

 

 

Přibližný náhled, jak bude nová budova VAVI vypadat, najdete zde.  

 

 

 

Přeji vám všem krásné svátky a hlavně zdraví.

 

 

 

S úctou k vám za VAVI s.r.o.

Jiří Vávra ml.

 

 

{jcomments off}