Žáci HC Vimperk druzí na turnaji v Nymburku

Po skončení dlouhodobé soutěže se pro mladé hokejisty pořádá řada zajímavých turnajů, kde je možno si porovnat výkonnost i s celky z jiných regionů, popřípadě i zemí.

 

Protože již na zimním stadionu ve Vimperku není led, nebyl kvůli delší sezoně žákovské ligy časový prostor pro uspořádání dalšího, loni veleúspěšného, ročníku Turnaje šampionů, který loni zaštítil svojí přítomností Jiří Lála. Tento turnaj se by se měl uskutečnit buď v září, jako předsezónní, nebo v průběhu vánočních svátků. Úspěšné mužstvo mladších žáků by si jistě domácí turnaj zasloužilo, vzhledem ke spojení s HC Strakonice odehrálo většinu „domácích” zápasů ligy na strakonickém ledě.

 

O víkendu se ale tým zúčastnil turnaje v Nymburku, kde na něj čekali zajímaví soupeři z jiných krajů. Jako první na vimperský tým čekal domácí celek, ale Vimperk od začátku tahal za delší konec a přesvědčivě zvítězil 7:1. Na vítězství ve skupině bylo ještě nutné porazit další středočeský tým – HC Mělník. Ten šel sice brzy do vedení, ale to bylo prakticky vše, co mu hosté ze Šumavy dovolili. Bylo z toho další přesvědčivé vítězství a cesta do semifinále. HC Mělník – HC Vimperk 1:9.

 

Semifinálovým soupeřem se stal pro Vimperské celek z Jaroměře, který je už dokázal v minulosti na různých akcích potrápit. Jaroměř má v této kategorii dobrý tým, skóre zápasu se přelévalo z jedné strany na druhou, ale nakonec pečetil střelec utkání Janoch vítězství 7:5 brankou do opuštěné branky Jaroměře při power play soupeře.
Bylo jasné, že soupeřem vimperských hokejistů ve finále bude výborně hrající tým zvučného jména – BK Mladá Boleslav. Toto utkání bylo opravdovou ozdobou tohoto turnaje, soupeř z Boleslavi budil svou kvalitní hrou na tři pětky respekt, ale Vimperk začal bez zbytečného strachu a dvěma opravdu nádhernými góly po skvělé souhře celého útoku naleptal sebevědomí boleslavských hráčů i trenérů. Ti si ihned poté vzali oddechový čas a pokusili se nabudit svůj tým. To se jim zřejmě povedlo, protože Boleslav srovnala hru a brzo šťastnými brankami i skóre, které se pak přiklonilo na stranu zkušenějšího celku z města Škodovek, ale do poslední vteřiny se o své vítězství musel bát, protože bojové odhodlání a vůle zvrátit výsledek byl od šumavských bojovníků obdivuhodné. Nakonec se to nepovedlo ani při riskantní hře bez brankaře, ale vimperský tým si vysloužil za své vystoupení obdiv všech přítomných. Jeho soupeř ve finále disponoval v průměru o jeden rok starším týmem, takže stříbrná medaile má veliký lesk.

 

Finále turnaje O pohár města Nymburk : HC Vimperk – BK Mladá Boleslav 3:4.

 

Tým odehrál turnaj s deseti hráči v poli, bez raněného kanonýra Slaniny, střelecky se dařilo Martinu Jandovi, ale celý tým hrál velice dobře.

 

Sestava HC Vimperk : Kopolovič – Havlíček, Svach, Mrkvička, Budík, Kovář, Dub, Janda, Böhm, Kašpar, Janoch.

 

Měla to sice být poslední akce v této sezónně pro tento tým, ale v Nymburku Vimperk obdržel pozvání na další atraktivní turnaj v Praze, a tak se v sobotu dopoledne utká na pražském ledě se Spartou Praha…..

 

 

pro vimperk.eu: Roman BÖHM