policie nove

Silnice klouzaly, bouralo se

Dvě nehody se staly v pátek v podvečer v jednu dobu, krátce po osmnácté hodině, nedaleko sebe.

 

K první nehodě osobního automobilu došlo podle dopravních serverů v Kubově Huti, ke druhé u Horní Vltavice. Zde došlo i ke zranění. Na místo vyjela dvě vozidla záchranné služby z Vimperka, potvrdili nám z jejich dispečinku.

 

Konec pracovního týdne vůbec přinesl řidičům jedoucím k hranicím s Německem nebo obráceně smůlu. Už ve čtvrtek se na této trase staly dvě dopravní nehody, obě v blízkosti Strážného a u obou museli zasahovat hasiči kvůli uniklým kapalinám. Obě nehody se ale obešly bez zranění.

 

U první nehody, která se stala ještě za tmy, měli hodně práce i policisté, neboť řidiči auta naměřili po nehodě téměř dvě promile alkoholu. “Jednapadesátiletý cizinec řídil osobní vozidlo Audi A4, na silnici č. I/4 ve směru na hraniční přechod Strážný nezvládl řízení, vyjel vlevo mimo komunikaci, kde havaroval.  Přivolaní policisté na místě u řidiče odborným měřením zjistili téměř dvě promile alkoholu v dechu. Hmotná škoda na vozidle je zhruba 50 000 korun. Další prověřování provádí dopravní policisté formou zkráceného přípravného řízení,” okomentovala nehodu policejní mluvčí Martina Joklová.

 

(red)