Dejte hlas Vimperku, dostane pak třicet tisíc

Stejná osoba jako rekonstruovala v roce 2010 zvon Maria Hilf umístěný ve vimperském kostele by se měla postarat o výrobu nového zvonu do městské zvonice. Jestli se ale zvon rozezní ještě letos, to se dozvíme po konzultacích vedení města s Petrem Rudolfem Manouškem, kterého se městská rada rozhodla po dobrých zkušenostech opět oslovit.

“Pana Manouška pozveme do Vimperka, abychom mu sdělili naše představy, to samé čekáme od něj. Mimochodem nám musí sdělit, jakou přípravu máme provést ve zvonici. Především zda současná dřevěná konstrukce vyhovuje pro zavěšení nového zvonu,” uvedla místostarostka Jaroslava Martanová.

 

Nový zvon by měl stát do půl milionu a vedení města uspořádalo na jeho pořízení veřejnou sbírku. Zatím se vybraná částka, jak nám sdělila místostarostka, pohybuje kolem dvou set tisíc. Přesné číslo bude známo začátkem května, kdy proběhne další přepočítání kasiček.

 

Jedním ze způsobů, jak pomoci novému zvonu, je mimo finančního příspěvku do sbírky, který je pochopitelně vítán, i podpoření  v hlasování v soutěži veřejných sbírek probíhajících v České republice nazvané Máme vybráno. Nejenže můžete pomoci získat Vimperku třicet tisíc, které dostane vítěz hlasování, ale pokud budete vylosováni, ještě na vás čeká odměna.

 

 

Hlasovat pro Vimperk (v anketě má číslo 012) můžete zde, vyplnění nezabere více než patnáct sekund.

 

 

Radnice vybrala čtyři jména, jak by se nový zvon mohl jmenovat, a tyto návrhy předložila veřejnosti, aby o názvu rozhodla. O tom, zda se bude zvon jmenovat Inocenc, Jubilejní, Purkart nebo Smíření, můžete hlasovat v anketě zde.