Rizikový přechod mají Volary

Přechody bez důkladného osvětlení jsou životu nebezpečné. Dopravní policie v současné době registruje 243 rizikových přechodů, u kterých mimo jiné chybí kvalitní osvětlení. Jen loni došlo v České republice k 1348 nehodám s účastí chodce a 35 chodců bylo při těchto nehodách bohužel usmrceno. Proto Skupina ČEZ ve spolupráci s Policejním prezidiem ČR a BESIP vybrala 70 rizikových přechodů, které by se díky grantu Nadace ČEZ mohly správně osvětlit. Stačí, když pro ně budete hlasovat v letošním ročníku vaší volby. Vy sami rozhodněte, které přechody naši pomoc potřebují nejvíce. A my už si na ně pěkně posvítíme.

 

V každém regionu (rozdělení dle distribučních území) osvětlí ČEZ 5 rizikových přechodů s nejvyšším počtem vašich hlasů. Celkem to znamená 35 osvětlených a bezpečnějších přechodů v České republice.

 

{gallery}volary/2013/04/volary_prechod{/gallery} 

 

I na Šumavě, konkrétně ve Volarech, se nachází velmi rizikový přechod, kde před pár měsíci došlo k tragické dopravní nehodě, při které byl usmrcen chodec. Přechod pro chodce se nachází u frekventované křižovatky s ulicí Tolarova a na silnici I/39, ulice Budějovická (směr Lipno).

Svým hlasem můžete pomoci, aby se právě volarský přechod pro chodce dostal do pětice přechodů z jižních Čech, kde ČEZ přechod osvětlí.

Hlasovat můžete na www.cezregiony.cz

 

(ir)