Studenti-maratonci postupují do republikového finále

Juniorský maraton je štafetový běžecký závod desetičlenných družstev složených ze studentů středních škol, kteří zdolávají celou trať klasického maratonu.

 

Maratonská trať je pro svou délku jednou z nejnáročnějších běžeckých disciplín. Z tohoto důvodu je v případě Juniorského maratonu přizpůsobena mladým závodníkům. Celý úsek o délce cca 42 km je tak rozdělen na deset částí a zdolává se formou štafety. Záštitu nad projektem každoročně přejímá ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, ministerstvo zdravotnictví , zastoupení Evropské komise v ČR, Český olympijský výbor, Český atletický svaz, hejtmani a primátoři dotčených měst.

 

Ve čtvrtek 11.dubna se studenti sportovního oboru Gymnázia a Střední odborné školy ekonomické ve Vimperku již tradičně zúčastnili tohoto Juniorského maratonu, respektive jeho krajského semifinále v Českých Budějovicích. GaSOŠe Vimperk reprezentovalo těchto 10 borců: L.Jiránek, M.Rypl, N.Malíková, J.Kordač, K.Váchová, M.Řežáb, K.Předotová, J.Švejda, F.Kobr, L.Pomezný a vedli si výborně. Zvítězili časem 2:48:19 a s náskokem 9 minut a 45 nad Gymnáziem olympijských nadějí ČB a postoupili do republikového finále, které se uskuteční 12.května v rámci Pražského maratonu.

 

 

pro vimperk.eu Petr STEINBACH, vedoucí výpravy a trenér, GaSOŠe Vimperk

 

juniormaraton