Život na Šumavě v televizi – první díl v neděli 17. 5. 2020

Premiéru nového sedmidílného dokumentárního seriálu Život na Šumavě,  odvysílá TelevizeSeznam tuto neděli. Následující díly pak můžete vidět každou  neděli v 11:30 hodin.

 

První díl je věnován Kašperským Horám.

 

kasperky tv 2

Díly jsou věnované městům: Kašperské Hory,  Rejštejn, Srní, Hartmanice, Železná Ruda, Prášily a  Čachrov.

 

 

Na TelevizeSeznam.cz již tuto neděli, tedy 17. května 2020, zamíří nový seriál, a to dokument Život na Šumavě mapující život obyvatel v sedmi šumavských městech a obcích. V roli průvodce se představí Daniel Rous a doplní ho Jitka Ježková svými popisy tamních reálií.

 

Během sedmi dílů se podíváme do šumavských obcí a měst, jako jsou Kašperské Hory, Rejštejn, Srní, Prášily, Hartmanice, Železná Ruda a Čachrov a seznámíme se se sedmadvaceti trvalými i přechodnými obyvateli, kteří nám přiblíží své důvody usazení, žití a podnikání na Šumavě. Mezi zpovídanými hosty dokumentárního seriálu Život na Šumavě se objeví například režisér Jaroslav Soukup, olympionik Martin Jakš, ředitel Národního parku a CHKO Šumava Pavel Hubený, hajný z Rokyty pan Oldřich Coufal a další.

 

Seriál vznikl v režii Jana Šmatery. „Před více než deseti lety jsem řešil otázku jako mnoho lidí kolem mě, kde je to pravé místo pro život. Rozhodnutí tehdy nebylo jednoduché, ale Šumava mi dala jasnou odpověď. Seriál „Život na Šumavě“ je krom zajímavých výpovědí i faktem, že otevřené oči v tomto směru nemám sám,“ svěřil se Šmatera.

 Zdroj: www.cervenykoberec.cz

{jcomments off}