R&S otevřelo firemní školku

 

 

Rohde & Schwarz otevřelo firemní školku

 

 

 

 

      Za přítomnosti nejvyšších představitelů vimperského závodu a starostky města Vimperk byla slavnostně otevřena dětská skupina, která slouží jako firemní školka pro děti zaměstnanců Rohde & Schwarz. Investice za téměř 10 miliónů korun má usnadnit rodičům návrat z rodičovské dovolené.

 

 

 

       Projekt firemní dětské skupiny Královská školka Rohde & Schwarz Koumáčci je novým benefitem určeným na podporu zaměstnanců Rohde & Schwarz s dětmi ve věku od jednoho roku do šesti let. Cílem je rovněž umožnit rodičům vracet se dříve do pracovního prostředí, třeba i na částečný úvazek. Budova školky je postavena v areálu společnosti a na přilehlé zahradě bylo zbudováno dětské hřiště s hracími i interaktivními prvky. Nechybí ani jedlá zahrádka, kde děti ochutnají sezónní plodiny.

 

 

 

       Poskytovatelem služeb je Asociace jihočeských rodin z.s., zastoupena paní Jaroslavou Královou, která provozuje několik dětských skupin v Jihočeském kraji (Královská školka v Písku, Heřmani, Strakonicích a Kestřanech). Provozní doba je uzpůsobena pracovním směnám závodu. Třída je otevřena každý pracovní den od 5:45 do 17:00. Výhodou je i provoz během prázdnin. Stravu Koumáčkům připravuje firemní restaurace Aramark, nebo si mohou děti přinést vlastní z domova.

 

 

 

      Péči o děti zajišťuje odborný personál a je kladen velký důraz na podporu individuálního přístupu ke každému Koumáčkovi. Na jednu pečující osobu připadá v Královské školce Rohde & Schwarz sedm dětí, a tím je zaručena kvalitní a rodinná péče. „První Koumáčky jsme přivítali již 4. května 2020 a i přesto, že se zatím jednalo o zkušební provoz, o docházku dětí projevilo zájem mnoho rodičů. Vědí, že mohou v klidu pracovat a o jejich děti se postarají profesionální učitelky a chůvy, a to vše v jednom areálu společnosti,“ prozradil vedoucí Personálního oddělení Milan Černý. Úspěch sklízí především výchovný plán zaměřený na přírodu, angličtinu a techniku. Technické dny se konají v rámci zakoupeného programu Malá technická univerzita, jehož cílem je jednoduše dětem přiblížit technický svět, ve kterém žijeme. Malá technická univerzita obsahuje projektové dny od stavitele města, malého inženýra, malého zpracovatele odpadů až po stavitele mostů. Jedná se celkem o 12 témat, tedy na každý měsíc jiné. Děti si tak mohou vyzkoušet, jaké to je být např. elektrikářem či architektem.

 

 

 

      Projekt firemní školky je zároveň dalším krokem k revitalizaci bývalého průmyslového areálu „Lesostaveb“, který společnost Rohde & Schwarz získala do svého vlastnictví na počátku roku 2018. Tvář města v této lokalitě byla vylepšena demolicí již nepoužívaných starých budov, a právě vznikem nové budovy firemní školky. Aktivity na přeměně tohoto areálu budou nadále pokračovat pro další smysluplné využití pro zaměstnance Rohde & Schwarz.  

 

 

Ing. Miloslava Hanzlíková

{gallery}Jitka/rok2020/cerven/rohde{/gallery}

{jcomments off}