Spolek Zlatá stezka o.s. schůzoval

Stejně jako každoročně, tak i letos se v sobotu 13. dubna 2013 v sále Městského střediska ve Vimperku sešli členové spolku Zlatá stezka o.s. Předseda spolku pan František Bízek všechny po roce přivítal, seznámil je s průběžnou zprávou o činnosti za rok 2012 a přednesl Plán práce na rok 2013. Pozvání přijal starosta Vimperka Ing. Bohumil Petrášek, místostarostka Ing. Jaroslava Martanová a zástupce střeleckého spolku z Freyungu pan Ernst Weigerstorfer.

 

 

 

Loni činil stav členské základny 73 členů. Na této schůzi bylo ukončeno členství dvěma členům, prvnímu z důvodu umrtí, druhému na základě jeho žádosti. Pozitivnější zprávou bylo jednohlasné přijetí deseti nových členů. V současné době spolek sdružuje 81 členů.

 

V uplynulém roce spolek uspořádal pro své členy zájezd do termálních lázní Bad Füssing

 

 

V červnu se konal zájezd do Rakouska, konkrétně do koncentračního tábora Mauthausen a poté pokračoval prohlídkou centra města Linz a okolí.

 

 

Na základě požadavku vedení města a MěKS Vimperk se spolek podílel na organizaci a zajištění oslav výročí Zlaté stezky. Někteří členové se aktivně zúčastnili oslav “700 let vimperské větve Zlaté stezky” ve dnech 16. – 17.6.2012 a akce “Po stopách Zlaté stezky, která proběhla dne 6.10.2012 v příhraničí Bavorska.

 

 

 

Tradičně na žádost Odboru kultury MěÚ Prachatice spolek zajistil účast Historického spolku a střelců z Freyungu na prachatických slavnostech Zlaté stezky dne 30.6.2012. Partnerské spolky se zúčastnily Vimperských slavností 25.8.2012, na požadavek organizátorů Šumavského maratonu na Kvildě zajistily účast a vystoupení střelců na zahájení akce 26.2.2012.

 

 

 

V prosinci byl uspořádán zájezd na „Vánoční trhy v Passau”. I tato akce se setkala s úspěchem, i přes nepřízeň počasí se výlet vydařil.

 

Všechny tyto akce mohl spolek uskutečnit pouze s přispěním sponzorů. Poděkování patří firmě INTOMA Čkyně – paní Kůtové, firmě Autodoprava Bízek Chlumany a radní JČ kraje pro školství – paní RNDr. Janě Krejsové.

 

 Pro letošní rok je pro členy spolku nachystána řada akcí a výletů. V dubnu tradičně výlet do termálních lázní Bad Füssing, v červnu zájezd do grafitových dolů s následnou prohlídkou Českého Krumlova a odpoledním výstupem na Kramolín. Výlet bude ukončen návštěvou  „Stezky v korunách stromů“.

Na září je připraven zájezd na Klatovsko s prohlídkou hradu Velhartice, případně vodního hrádku Švihov, v druhé části zájezdu návštěva nové rozhledny u Kdyně.

 

Také v letošním roce je spolek připraven podílet se na organizaci oslav výročí Vimperské větve Zlaté stezky, dále zajistit účast střelců z Freyungu na oslavách 120. výročí železnice ve Vimperku, která je plánována na 13.7.2013, dále zajistit účast Historického spolku a střelců z Freyungu na slavnostech Zlaté stezky v Prachaticích.

 

Lenka Doubková