Hvězdy zazpívaly na parníku

 

 

 

 Hvězdy populární hudby zazpívaly na lipenském parníku

 

 

 

       „Jedeme dál…“ symbolický název koncertu, při kterém hvězdy naší populární hudby zazpívaly na otevřené horní palubě lipenského parníku Smetana, se vydařil.  Vystoupení, kterého se zúčastnila předepsaná stovka diváků, se konal na podporu cestovního ruchu.

 

 

       Na parníku zazpívala například Kamila Nývltová, Elis Mráz, Marcela Březinová nebo Martinové Harich a France. Úspěch koncertu podtrhla samotná příroda. Koncertovalo se totiž za úžasného západu Slunce, kdy se v hladině Lipna zrcadlilo nejenom zapadající Slunce, ale také duha.

 

photo-2020-09-25-11-05-06

      „Zpívat na parníku tváří v tvář zapadajícímu Slunci uprostřed krásné lipenské přírody byl pro mě skvělý zážitek. Pozvání od Turistického spolku Lipenska jsem přijala moc ráda a těším se, že to nebylo naposledy,” řekla Marcela Březinová, která svým vystoupením na parníku dostala do varu nejenom všechny přítomné, ale i ty, kteří přihlíželi a poslouchali koncert ze břehů Lipna. 

 

 

      „Úlohou Turistického spolku Lipenska, je propagovat krásy regionu. Koncert na hladině Lipna je jednou z takových aktivit, a když vám ale k zábavě lidí pomůže i sama příroda, pak je to spektakulární představení naší krásné oblasti. Diváci si na parníku fotili a natáčeli nejenom zpěváky, ale při západu Slunce také fascinující barevné divadlo lipenské přírody,“ okomentoval předseda Turistického spolku Lipenska Jiří Mánek, který se stará o propagaci území sahajícího od Stožce po Rožmberk.

 

 

      „Náš osobní i profesní život vážně poznamenala nemoc Covid-19. Všichni jsme se těšili na koncert. Lipensko od Stožce až po Rožmberk nás všechny nadchlo a věříme, že příští rok akci zopakujeme. Někteří z nás se ještě na teplé říjnové dny na Lipensko vrátíme, protože tu nádheru si chceme užít ještě letos. Konkrétně jsme již domluveni v krásném hotelu České Žleby,“ uvedl produkční této akce zpěvák a herec Martin France.

 

 

       Umělci během týdenního pobytu na Lipensku navštívili klíčové regionální atrakce, které si fotili a snímky následně umístili na své profily na sociálních sítích, kde si je během týdne prohlédly stovky tisíc lidí. „Během týdne jsme všichni udělali velký kus práce. Naši noví přátelé zajistili reklamu nejen celému Lipensku, ale i obcím, hotelům, penzionům, kde během týdne spali, také památkám, půjčovnám lodí, provozovatelům různých atrakcí i třeba lodní dopravy,“ jmenuje Mánek s tím, že akce beze zbytku splnila svůj účel. Sponzory a partnery akce byla řada firem i institucí z celého Lipenska – společnost Lipno Servis, Stezka Korunami Stromů, Inge Tour, Národní památkový ústav, Loděnice Lipno, hotel Lesovna na Svatém Tomáši, Vítkův hrádek, klášter Vyšší Brod, Hotel Resort Relax, Šumavský pramen, Lipno-line, Lakeside Village. Generálním partnerem byl provozovatel lipenských parníků skupina Dorn Fusseneger. 

 

 

       “Je obdivuhodné, že se podařilo tuto akci uspořádat v dnešní pro kulturu a turistiku svízelné době. Efekt však byl náramný. Strašně ráda jsem poznala mladé interprety jako je Elis Mráz a Martin Harich, výborně jsme si popovídali. Poskytnout této skupině ubytování a servis v našem resortu Lakeside Village u Frymburku byla radost a už nyní doufám, že se příští rok podobná akce bude opakovat,“ řekla s nadšením Anna Dorn-Fuseneger.

 

 

        Pomyslnou definitivní tečku za letní sezónou na Lipensku měla udělat balonová fiesta. Nepříznivé počasí i předpověď na další dny donutila organizátory akci zrušit. Objednáno bylo 50 letenek.

 

 

 

TURISTICKÝ SPOLEK LIPENSKA
Pavel Pechoušek
manažer pro PR a media
www.tslipenska.cz
www.lipensko.cz

 

 

{gallery}Jitka/rok2020/zari/hvezdy{/gallery} 

 

 


 

{jcomments off}