Hokejový turnaj Česká Lípa ročník 2013

 

 

 

 Zlatý úspěch vimperských mladých hokejistů

 

 

 

       Ve dnech 19. – 20.9.2020 se konal v České Lípě hokejový turnaj hráčů ročníku 2013 a mladších. Z vimperského týmu odjel až na jednoho hráče kompletní tým, tedy 7 hráčů. Vzhledem k formátu turnaje, kdy se hrálo 3 x 10 minut hrubého času se čtyřmi hráči na každé straně, jsme byli doplněni 3 hráči z týmu Střelců z Jindřichova Hradce.

 

 

       Turnaje se zúčastnilo 12 týmů rozdělených do dvou skupin. První čtyři týmy z každé skupiny postoupily do čtvrtfinále, týmy na 5. – 6. místě se utkaly o konečné umístění. HC Vimperk byl nalosován do skupiny B k týmům HC Junior Mělník, HC Poděbrady, HC Opočno, HC Slavia Praha, HC Děčín. Skupinu A tvořila družstva HC Česká Lípa, HK Lev Slaný, Bílí Tygři Liberec, HC Meteor Třemošná, HC Mountfield HK, SK Černošice.

 

 

       Úvodní zápas sehráli vimperští proti soupeři z Opočna. Již od tohoto zápasu bylo jasné, že tvoříme silný tým s jasným cílem – postup do čtvrtfinále. Nutno podotknout, že posily z Jindřichova Hradce se uvedly skvělým způsobem a vydatně nám v našem postupovém přání pomáhaly. Výsledek 14:0 hovoří za vše. Pro našeho brankáře Sebastiána Tesaře to znamenalo první čisté konto jeho začínající brankářské kariéry.

 

  

       Do dalšího zápasu jsme nastoupili proti mužstvu HC Slavia Praha. Výsledkem bylo další jednoznačné vítězství, 21:7. V tomto zápase se střelecky prosadil každý hráč. Následovalo další výrazné vítězství proti mělnickým mladíkům, tentokrát 28:0. V posledním zápase sobotního dne odnesl vimperskou formu tým z Poděbrad – 25:3.

 

 

       V neděli nás čekal dosavadní nejtěžší soupeř – HC Děčín. Šlo o první místo ve skupině a tím o „lehčího“ soupeře pro čtvrtfinále. Zároveň jsme nechtěli přerušit vítěznou turnajovou sérii. Zápas byl od počátku velmi vyrovnaný. Na vimperských bylo znát, že prvně na turnaji hrají s tak těžkým soupeřem a dlouho se nedokázali do zápasu dostat. První třetinu jsme prohráli 3:4. Ve druhé třetině souboj pokračoval a do třetí třetiny se vstupovalo za nerozhodného stavu 6:6. Ve třetí třetině jsme přeci jen dvěma góly a skvělou obranou rozhodli o vítězství 8:6 a postupu do dalších bojů z prvního místa skupiny B.

 

hokejjj

 

       Ve čtvrtfinále nás čekal tým SK Černošice. Tento zápas byl velmi důležitý z hlediska dalších bojů o medaile. Kluci k utkání přistoupili velmi zodpovědně a již po dvou třetinách (stav 8:0) bylo jasné, že zápas zvládneme. Konečný výsledek čtvrtfinálového utkání – 11:3. Ještě je třeba zmínit, že v tomto zápase podal skvělý výkon brankář Tesař, který pochytal 17 střel soupeře.

 

 

       V semifinále jsme narazili na klub HK Lev Slaný. V první třetině se nám i přes střeleckou převahu nedařilo překonat soupeřova gólmana; stav 1:1. Ve druhé třetině to kluci prolomili a na konci utkání z toho bylo vítězství 10:3 a postup do finále turnaje!

 

 

       Ve finále nás čekal nejtěžší protivník, HC Mountfield Hradec Králové. Soupeř nastoupil se 3 kompletními čtyřkami. Navíc měl v týmu silné individuality. Vimperští mladíci se ale zvučného jména soupeře nezalekli a po první třetině vedli 4:2. I nadále se bojovalo o každý kousek ledu. Na vimperských mladících byla vidět únava, přesto se obětavě rvali o vítězství i v tomto závěrečném zápase. Po dvou třetinách jsme vedli 6:4 a bylo jasné, že nás čeká hodně perná závěrečná desetiminutovka. Kluci si ale šli jasně za svým cílem. Když jsme v poslední minutě vedli o 2 góly, již jsme věřili, že utkání zvládneme. 10 vteřin před koncem sice přišla komplikace v podobě obdržené branky, ale to už nic nezměnilo na celkovém vítězství v turnaji po výsledku 8:7. V tomto zápase se naplno projevila kvalita a důležitost našich posil – kluci ze Střelců zaznamenaly sedm z osmi finálových branek.

 

 

Střelci branek za celý turnaj:

Jakub Šída (JH) 25 gólů, Jakub Smíšek (JH) 24, Dominik Vinš 20, Filip Kraml 18, Filip Donauschachtl (JH) 18, Marián Sitár 10, Matyáš Předota 4, Petr Velek 3, Adam Venta 3. V bráně skvělý Sebastián Tesař.

 

 

 

       Hodnocení trenéra Mariána Sitára: „Chci pogratulovat klukům a poděkovat jim za skvělý přístup v průběhu celého turnaje. Je třeba si uvědomit, že na rozdíl od většiny ostatních klubů jsme turnaj odehráli jen na 2 čtyřky, takže sil ke konci již nebylo na rozdávání. O to větší uznání si chlapci zaslouží. Musím zmínit atmosféru v týmu – přestože se vimperští s kluky z Jindřichova Hradce neznali, tak už před prvním zápasem bylo cítit společné odhodlání bojovat za společný tým. Všichni se vzájemně podporovali a po prvním zápase jsem si připadal, jako by se kluci znali odmalička. Bez tohoto přístupu bychom vítězství v turnaji nedosáhli. I přes skvělý výsledek nám turnaj ukázal, na kterých herních činnostech musíme ještě více zapracovat. Děkuji rodičům, že vytvořili skvělou kulisu. Od prvního zápasu fandili a čím dále jsme postupovali, tím hlasitější jejich podpora byla. Ve finále svedli stejně náročnou bitvu v hledišti, jako my dole na ledě. Musím také zmínit organizátory turnaje – jsme si vědomi, že je velmi obtížné uspořádat takto velký turnaj, který zasáhne do dvou dnů. Proto chválíme klub HC Česká Lípa za skvělou organizaci celého turnaje a za krásný pohár, který jsme jako vítězové turnaje převzali!!!“

 

 

Marián Sitár

 

 


 

{jcomments off}