Sportovní přehled 20.-21.4.: Jarní domácí premiéra fotbalistům nevyšla

Víkendový sportovní přehled na jednom místě

 

FOTBAL

 

1.A třída mužů

 

Šumavan Vimperk – Lokomotiva České Budějovice 0:2 (0:1)

 

Branky: Hostek z pen., Tauber

 

Foto: Zdeněk Formánek 

{gallery}vimperk/2013/duben/lokomotiva/{/gallery}

 

 

KP muži

 

Lažistě – Dačice 2:3 (2:2)


Branky: Zelenka (16´ a 30´) – Jindra (19´),  Ferdan (21´), Celý (70´)

 

Sestava Lažišť – Vaculka Patrik, Albert Josef, Ketzer Radek, Pospíchal Jakub, Macek Jan, Kováč David, Kubát Lukáš, Král Filip, Chalupa Ondřej, Zelenka Tomáš, Tesárek Jiří

Sestava Dačic – Ferdan Tomáš, Novák Josef, Černý Jiří, Brandl Hynek, Novák Petr, Ferdan Miroslav, Jindra Tadeáš, Kiessling Michal, Kněžínek Vojtěch, Toman Martin, Nosek Jiří

 

Lažiště hned od začátku převzalo iniciativu, kterou zúročilo prvním gólem, ale hosté nepřijeli bránit, gólem odpověděli za tři minuty a krátce na to dali i na 1:2. Domáci se ale nevzdávali, na 2:2 se trefil Zelenka. Přesto do konce zapasu byly Dačice aktivnějším týmem a dvacet minut před koncem rozhodly o vítězství.

 

Michal BÁRTÍK

 

{gallery}vimperk/2013/duben/laziste/{/gallery}

 

Okresní přebor starších přípravek


16. kolo – sobota 20.4.2013

 

TJ Šumavan Vimperk „A” U11 – Šumavské Hoštice 10:3 (6:2)
branky: Petr Kopolovič 2, Jakub Kováč 2, Martin Janda 2, Martin Matoušek 2, Matyáš Novotný, Lukáš Šimek – Lukáš Markovec 2, Tomáš Fleischmann
sestava: Frýdek J., Janda, Děd, Matoušek, Novotný, Kováč, Mauric, Šimek, Vrábel, Kopolovič, Kliment
trenéři: Jan Děd, Luboš Matoušek

 

 

Jan Děd – trenér
„Po nepříliš povedeném utkání ve Vlachově Březí se kluci chtěli pokusit na domácím hřišti podat lepší výkon. Kromě tří bodů, které jsme sice získali, ale nemůže být řeč o spokojenosti. Kluci se totálně hledali a myslím, že to ještě nějakou dobu potrvá. Každý z chlapců musí sám o sobě popřemýšlet. Přišlo mi, že absence Ondry Červeného a Tomáše Kolouška bude vždy trochu problém v tom smyslu, že kluci si musí uvědomit, že nelze jen nahrát Ondrovi a spoléhat se, co sám vymyslí. Musí sami chtít hrát, nabízet se, sami řešit situace a mít chuť celkově se zlepšovat. Myslím, že hned na druhý den v tréninku už si to pomalu začali uvědomovat a vše se bude jen zlepšovat. Kluky tím chci povzbudit a mít chuť na sobě pracovat poctivě a s pokorou. Sami určitě uvidí na nedělním turnaji ve Skalné, jak na tom jsou. Takže borci MAKAT, jak ve škole, tak na tréninku.”

 

 

Sokol Stachy – TJ Šumavan Vimperk „B” U9 4:5 (3:2)
branky Vimperka: Bašta 2, Vavřík, Sýs
sestava: Malý, Sýs, Krejčí, Vavřík, Kubačka, Mikula, Hejtmánek, Bašta, Sedlár, Frýdek T.
trenéři: Lukáš Sýs, Jakub Pospíchal

 

Lukáš Sýs – trenér
„Věděli jsme, že nás na Stachách nečeká lehké utkání, proto jsme kluky připravovali na to, že se bude hrát rychlý kontaktní fotbal s převážně staršími protihráči. Bohužel si v tomto zápase vybral svůj smolný den náš brankář Dan Malý a hned v úvodu utkání po dvou zásadních chybách jsme prohrávali dva nula. Brankou Honzi Bašty se nám podařilo snížit stav skóre na 2:1, ale po další hrubce našeho gólmana soupeř vedl opět rozdílem dvou gólů. Do konce první půle jsme ještě vstřelili branku výborně hrajícím Baštou. První poločas jsme nepředváděli žádný hezký fotbal a i proto se nám podařilo vstřelit pouze dva góly. O poločase v kabině jsme si řekli jak co zlepšit a čeho se vyvarovat v druhém půlce utkání a jak bylo vidět, kluci si vše vzali k srdci a utkání dokázali otočit. Na začátku druhého poločasu jsme sice ještě dostali gól na 4:2, ale od té doby byla hra v naší režii. Brankář Malý po nahodilých útocích soupeře vytáhl bravurně dvě střely, to kluky nakoplo a po nádherném gólu Honzy Vavříka, kdy vymetl pavučinky ze soupeřovi šibenice, jsme stav skóre snížili. Poté Lukáš Sýs prošel středem hřiště přes tři hráče Stachů a ránou k tyči stav utkání vyrovnal. Na to přišly ještě tři naše tutovky, ovšem v zakončení chybělo více klidu. V závěru utkání se dostal míč opět k Vavříkovi a ten prostřelil domácího gólmana. Do konce utkání chyběla necelá minuta a to kluci již soupeře k ničemu nepustili. Mezi nejlepší hráče patřil v tomto utkání bezesporu Jan Bašta.”

 

 

Další kolo, neděle 28.4.2013:
TJ Šumavan Vimperk „B” U9 – FK Lažiště
Čkyně – TJ Šumavan Vimperk „A” U11

 

 

Lukáš SÝS, www.fclvicata.estranky.cz

 

 

 

SPORTOVNÍ GYMNASTIKA

 

Závody v Trhových Svinech

 

Po zimní přípravě vyjely vimperské sportovní gymnastky 20.4.2013 na první jarní závod do Trhových Svinů. Nejmladší generaci zastupovala v kategorii „základní stupeň” čtyři děvčata.

V kateg. „juniorky „B” soutěžila Kateřina Vrábelová a Anna Chodorová. V letošním roce se měnila pravidla žen, a tak bylo nutné změnit i choreografii sestav na prostných a kladině, aby odpovídala současným trendům. Pro děvčata to bylo dost náročné a hlavně bylo málo času na nácvik. Změny byly k dispozici trenérům a rozhodčím až v březnu a stále ještě nejsou definitivní. O to víc obě děvčata překvapila pěkným vystoupením především na prostných. 

Kateřina předvedla pěknou sestavu i na bradlech a kladině, na přeskok zařadila poprvé rondat. Zaslouženě si vybojovala úžasné 2. místo. Anička zvládla přeskok přemetem přes stůl, který je téměř tak vysoký jako ona. Bradla zvládla rovněž velice dobře a odnášela si kromě hezké ceny i medaili za 3. místo.

V základním stupni se nejlépe umístila Danielka Vašicová (20.místo), Pavla Vozobulová obsadila 22. příčku, Adélka Kašparová25. a Terezka Maníková, která je nejmladší ze soutěžích, skončila 26.

Všechny zacvičily lépe, než se očekávalo, na vysoké kladině neměly ani jeden pád, akrobacii a přeskok zvládly výborně. V náročné konkurenci děvčat z celého Jihočeského kraje zaslouží za svůj výkon pochvalu.

 

Marie KOTLÍKOVÁ, předsedkyně oddílu SG TJ Šumavan Vimperk

{gallery}vimperk/2013/duben/gymnastika/{/gallery}