Rekonstrukce státu : Řešení korupce

rekonstru

 

 

REST-MAN PŘIŠEL ZASTAVIT KORUPČNÍ RADIACI JEDNOU PROVŽDY

 

 

       Přicházíme se systémovým řešením korupce v České republice a navrhujeme tři opatření pro městské firmy, aby se podobné kauzy do budoucna neopakovaly. Vyzýváme kandidáty na primátory a starosty, aby pomohli přijmout tři protikorupční opatření ve svých obcích a městech. Zastavme korupční radiaci! Jak? Podívám se na tři opatření.

 

305306255 6229760650374572 6224468674300113911 n

 

      Naplno se věnujeme prvnímu tématu protikorupční výzvy. Víš, že některé městské firmy z vybraných odvětví nemusí dodržovat žádná pravidla až do zakázek v hodnotě 11 milionů na dodávky a služby a až 140 milionů na stavební práce? Je potřeba udělat změnu a zabránit prostoru pro korupci! Čti v aktualitě.

 

       Spustili jsme mapu naší protikorupční výzvy! Kontaktuj politiky ve svém městě a přesvědči je, aby se do výzvy zapojili. Napiš jim e-mail nebo sdílej tento příspěvek na sociálních sítích a označ je. Společně vyženeme korupci jednou provždy.

 

mapakoru

 

Podívej se, jak si vede tvoje město

 

 

       Jak nařízení DSA změní internet v Evropě? DSA nastaví pravidla pro provozování sociálních sítí, online tržišť, obchodů s aplikacemi, vyhledávačů, streamovacích služeb a dalších. Je to součást evropské digitální strategie a balíčku legislativy, která má poprvé v historii podrobit digitální služby na internetu komplexnímu zákonnému rámci. O tomto tématu jsme si povídali v Twitter Prostorech. Navíc jsme ti připravili přehlednou grafiku, jak se DSA dotkne nás, koncových uživatelů. Najdeš ji na našich sociálních sítích.

 

       Bojujeme s korupcí, podpoř nás. Děláme vše pro to, aby korupce v Česku neměla šanci. Podpoř naši práci, má smysl. Podpořím Rekonstrukci státu.

 

       Ochrana whistleblowerů (opět) v ohrožení. Původní návrh zákona na ochranu oznamovatelů od ministryně Benešové představoval kompromis mezi Ministerstvem spravedlnosti a zástupci protikorupčních organizací a dalších expertů. Naopak u návrhu zákona z pera ministra Blažka hrozí, že budou whistlebloweři v České republice nadále nedostatečně chráněni. Zjistím jak to s ochranou oznamovatelů je.

 

       Kauza Dozimetr, korupční radiace a REST-Man. Dozimetr – přístroj schopný detekovat korupční radiaci opět zachytil nebezpečné hodnoty. REST-Man ale ví, jak korupční radiaci předcházet. A vždy když dozimetr zapípá, je připraven bojovat s korupcí. Přečti si druhý díl komiksu na našich sociálních sítích. Pokračování příště… 

 

 

Za Rekonstrukci státu
Vojtěch Jaroněk 

 

 


{jcomments off}