Tři čtvrtiny milénia

…uplynuly od doby, kdy se objevila první písemná zmínka o vimperku.

 

Právě tuto sobotu si město první ze tří akcí, které oslavy zahrnují, slavné výročí připomnělo.

img 2678

 

Úvodní  slovo Ing. Bohumila Petráška, starosty města, zahájilo program v sobotu v jednu hodinu odpoledne, na  náměstí Svobody. Městu  k výročí přijeli popřát i hosté, nechyběl strosta partnerského města Freyung.

 

Program se odehrával na dvou scénách – na pódiu nad zvonicí a  na otevřeném prostranství nad  dolní kašnou. Tam jej využili zejména šermíři při  dvou představeních, divadlo Studna s atrakcemi pro děti a mažoretky Premium, které zaujaly diváky téměř hodinovým programem (za což mimochodem zaslouží ještě jednou poděkování, protože v době jejich vystoupení stále ještě slunce  “jelo na plné obrátky”).

 

Prvním hudebním vystoupením  si publikum získal Pražský hradčanský orchestr.

img 2671

V průběhu odpoledne se představily vimperské spolky v živých obrazech z historie, kdy nechybělo ani vypořádání se s lapky kteří okupovali vimperské obchodní stezky (opravdu skončili neslavněl), ani připomínka jedné z nejslavnějších vimperských tradic – tiskařství.

img 2834

 

img 2629

img 2735

 

Kapela De Facto byla předposledním bodem sobotaního programu a ve večerních hodinách  se na  zdi zvonice objevily  obrazy z Vimperka – promítnuté historické fotografie, které podtrhly onu významnou dobu jeho trvání.

 

img 2866

 

-as-

Další záběry ze slavností najdete ZDE.