Žádná škola o prázdninách nespí

Ani ZŠ Smetanova ve Vimperku „neseděla“ se založenýma rukama a jen tak nečekala na oživení prvního školního dne. I tady bylo léto veskrze pracovní a řemeslníci tu pilně pracovali na mnoha opravách v rámci celého areálu školy. Mgr. Zdeněk Říha, ředitel školy vyjmenoval, co všechno se stihlo během prázdninových měsíců opravit, upravit a vylepšit:

 

„Ve dvou třídách na druhém stupni byly provedeny opravy podlah, položeno nové lino, nově vymalováno, nové nátěry dostaly radiátory a rozvody, byla instalována nová osvětlovací tělesa. Do těchto dvou tříd byly zakoupeny stavitelné žákovské stolky a židle, aby osvětlení a školní nábytek splňovaly současné hygienické předpisy.

 

Na chodbách byly opraveny omítky a byla vymalována chodba v přízemí pavilonu U12 a sociální zařízení ve všech třech patrech pavilonu U12.“

 

Vylepšení se dostalo i šatnám, tělocvičně a školnímu hřišti:

„V prostorách šaten 1. i 2. stupně byly opraveny ocelové rámy šatnových boxů a vyměněny poškozené pletivové výplně rámů: Šatnové boxy byly nově natřeny a k tomu se připojilo vymalování prostor šaten.

 

V pavilonu tělocvičen došlo k rekonstrukci části šaten a sprch, čímž se výrazně zpříjemní prostředí všem sportujícím. Současně byla také zahájena rekonstrukce školního hřiště pod pavilonem U10 v areálu školy. Tady vyroste víceúčelové hřiště, které bude sloužit především žákům školy a jejich sportovním aktivitám.“

 

Nezbývá než popřát, aby se i ostatní práce, které jsou ještě pro vylepšení a zkvalitnění budovy školy a jejího areálu v plánu, povedly nejméně tak jako ty, které už proběhly. Děti i pedagogy čeká v pondělí 2. září, první školní den, zase o něco hezčí prostředí.

-red-

{gallery}vimperk/2013/srpen/zs_smetanova//{/gallery}

Foto: Mgr. Zdeněk Říha