50 let založení domova Kůsov

Domov pro seniory Kůsov – oslava 50.výročí očima hosta

 

50 let P9189653

 

Ve středu 18. září proběhla oslava 50 let provozu Domova pro seniory v Kůsově. Bylo velmi milé, že již při příchodu nás vítaly ženy v krojích a nabídly nejen informace o průběhu oslavy, ale i koláčky a dobroty. Krojované ženy a ostatní zaměstnanci roznášeli po celou dobu oslavy s úsměvem mezi hosty i obyvateli domova pohoštění, a to i za deštivého a chladného počasí. Přiznávám, že chvílemi jsem byla dojata atmosférou, která při oslavě panovala.

 

Od půl jedné odpoledne, kdy začal program uvnitř areálu, se vystřídali country tanečníci z o.p.s. Javorník, směsici lidových písní zazpívaly ženy ze souboru Šáteček z DSMK Prachatice, zazněly písničky hrané paní Shánělovou na dudy. Na harmoniku nám zahrál pan Mráček za doprovodu svého kolegy trumpetisty. Byla hezká i vystoupení mažoretek Klapeto ze ZŠ TGM Vimperk a nakonec nesmíme zapomenout ani na soubor Choroš ze ZUŠ Stachy. Myslím, že nikomu nevadil déšť, který trval téměř po celou dobu programu. Pan ředitel Ladislav Gál ve svém krátkém projevu uvítal hosty, bývalé zaměstnance a zmínil se o chodu Domova. Popřál všem hezký den a příjemné prožití oslav.
Určitě po skončení oslavy zůstala každému hezká vzpomínka. Opět nám zaměstnanci Domova pro seniory dokázali, že péče je zde příkladná. A v žádném případě nebyla při oslavách opomenuta ani ta každodenní. 

 

Atmosféra byla plná veselého vyprávění a jak už to tak u výročí bývá, také nostalgického vzpomínání. Celý domov ožil – nejen venku, ale i uvnitř budovy. Připraveny byly všechny varianty – na slunečné i chladné počasí, a tak venkovnímu programu mohli z balkonů přihlížet i hůře pohybliví obyvatelé domova. Sestřičky a pečovatelky bedlivě dohlížely na to, aby byl každý v teple a pohodlí.

 

K oslavám patří výzdoba a Kůsov nebyl výjimkou – uvnitř budovy  nebylo pochyb o tom, že se tu slaví. Když jsem potkala skupinu bývalých zaměstnanců, líbilo se mi, jak zjišťovali a obdivovali, co všechno se zlepšilo a změnilo od doby, kdy tam pracovali. 

 

Na závěr bych chtěla popřát všem zaměstnancům, aby jim sloužilo zdraví, měli se staroušky trpělivost a oni jim na oplátku při jejich práci pomáhali.  Všem obyvatelům domova pak, aby Kůsov pro ně byl stále domovem.

 

 

Marie Kočnarová

 

úvodní foto: http://www.domovkusov.cz

 

 

{gallery}vimperk/2013/zari/kusov/{/gallery}